kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ŞİRİN SEVER

Eşcinsel rolü oynar mısınız?

Bir röportaj imkanı çıktığında her aktöre ya da aktör adayına sorulur ya 'Eşcinsel rolü oynar mısınız?' Ne büyük klişedir, ne saçmalıktır, ne bayık sorudur Allahım? (Bu cümleyi yazar yazmaz durdum bir an, düşündüm: Ben de sormuş muydum hiç?) Adamına göre... Kimi 'Asla! Delikanlı adama yakışır mı' der; kimi de böyle soru sorabildiğiniz için gülümseyerek suratınıza bakar. İşte 81'inci kez dağıtılan Oscar ödüllerinde; 'Milk' filmindeki eşcinsel politikacı rolüyle 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülünü alan Sean Penn! Eminim gülerek hatta acıyarak bakardı suratımıza pek çoğumuzun. Oscar konuşmasında bile 'eşcinsel evliliğe karşı çıkan yasayı destekleyenlerin yıllar sonra utanç duyacaklarını' söyledi muhalif kimliğini çekinmeden ortaya koyarak. Oynayıp kenara çekilmedi yani, rolünün hakkını verdi! Robert de Niro da, Sean Penn'i takdim ederken "Nasıl oluyor da bugüne kadar kazandığın onca başarıyı heteroseksüelleri oynayarak kazandın?" dedi. Gecenin en cesuru Penn'di yani.
'Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi'nin en iyi sanat yönetmenliği, en iyi makyaj gibi ödüllerle yetinmesi ise tek kelimeyle haksızlıktı. Ne yalan söyleyeyim; Oscarlı diğer filmleri izlemedim. (İtiraf ediyorum, Oscar'da yarışan filmlerin korsanları bende de mevcut ama elim gitmiyor, içim istemiyor! Yok yok 'en kahraman gazeteci benim' tribinden falan değil, sinemada film izlemenin keyfini hiçbir şeye değişmediğimden...) Neyse, bu filmin bir başyapıt olduğu konusunda kararım kesin!


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın