kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ŞİRİN SEVER

Özge ve Ece'nin bacakları

İki ayrı kadın... İki ayrı yerde, iki ayrı kişilikte, iki ayrı kadın. Biri Özge Uzun, diğeri ise Ece Erken. Tek ortak noktaları televizyonda kariyer yapmaları. Ha bir ortak noktaları daha var: Bacaklarıyla gündeme gelmeleri... Geçen haftalarda tartışılmıştı Fox TV spikeri Özge Uzun'unkiler... Haber sunarken, kameralar farklı bir açıdan görüntüleyince, etek boyu nedeniyle bazı kesimler tarafından eleştirilmiş, görüntüleri internet sitelerinde yayınlanmıştı. Gayet estetik, gayet modern bir haber spikeri vardı benim baktığım görüntülerde, başkaları ne gördü merak ettim açıkçası. Ama bazı insanlar o kadar yetenekli ki, başka başka şeyler görebiliyorlar bir şekilde! Sonrasında Uzun'un ne namussuzluğu kaldı, ne teşhirciliği... Neler çektiğini anlayabiliyorum, bir kadın olarak onun yerine koyabiliyorum kendimi. Bununla karşı karşıya kalmak hiç kolay değil! Bir anda yalnız kalırsınız, bir anda etrafınızda fısır fısır dedikodular başlar, bir anda ne olduğunuzu anlamazsınız. Nitekim ilk günlerde Uzun "Allahım ben ne yaptım, ben bir şey yaptım" diye kendi kendini yiyip bitirmiş. Ekrana çıkıp savunma yaptı hatta; "Beni bilen arkadaşlarım bilir, buraya gelmek için çok çalıştım. Bir anda, tepeden inme, mini etekli bir haber spikeri olmadım" dedi. İnsana bunu yaptırıyorlar işte... Bir suçlu gibi hissettirip açıklamalar yaptırıyorlar. Gerekirse özürler diletiyorlar! Ya ne kadar acıklı, hâlâ bir eteğin beş santim kısa olup olmadığını tartışmak, bir kadının bacaklarının görünmesinden rahatsızlık duymak? Mini etek giyen kadını 'namuzsuz' saymak! Ya da bir kadını bacakları göründüğü için 'seksi spiker' diye afişe etmek? Bir kadının bacağına ne büyük anlamlar yüklüyoruz böyle? Bir kadın bacağına bu kadar mı yabancıyız hâlâ? Pes diyorum artık! Hatta 'yuh' çekiyorum.
Ece Erken'in bacaklarıyla derdimiz ne peki? O da eteğin altına tayt giydiği için eleştiriler almış, veryansın ediyor: "Kıyafetime takmışlar, diyorlar ki: 'Babaanne gibi giyiniyor'. Altıma tayt giyiyorum. Niye kısa etek giyeyim de internete koysunlar, sonra 'Ece Erken'in bacakları' diye tıklıyorsunuz oraları, o yüzden de miniyle çıkmayacağım." Aferin! Şimdi ne deseniz 'kadın kadının kurdudur' diye başlayacak lafa ama yine de sormak isterim: Sapık beyinlilerden korunmak için sonsuza kadar taytla mı dolaşacaksın acaba? Sen işine, emeğine, yüreğine güvendikten sonra başkasına dert anlatmak niye? Ben bu iki TV'ci insanının yerinde olsam; mini eteğimi giyer çıkarım ekrana... Çatır çatır yaparım programımı, kimseye de dert anlatmam. Özge Uzun'un yaşadıklarını programında tartışan Beyaz'ın söylediği çok doğru: "Beş santim uzun giyip hiçbir şey yapmayanlar da var şu hayatta!"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın