kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

CHP'li Kılıç: Deniz Feneri'nin takipçisi olacağız

ANKA
Giriş Saati : 24.02.2009 11:17
Güncelleme : 24.02.2009 16:25
Yeni Haber
CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Ali Kılıç, Deniz Feneri dosyasının savcılığa ulaştığı bilgisini aldıklarını, bundan sonraki süreçte, ellerindeki bilgiler ışığında Deniz Feneri'nin Türkiye ayağı konusunda neler yapıldığının ve kimlerin Türk yargısına "hesap" verdiğinin takipçisi olacaklarını söyledi.

Almanya'da yürütülen Deniz Feneri Davası ile ilgili dosyanın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaşması sonrasında konuyla ilgili açıklamada bulunan CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Ali Kılıç, Türkiye'de yürütülecek davanın yakın takipçisi olacaklarını söyledi. Kılıç, "Başta Sayın Başbakan olmak üzere Sayın Adalet Bakanı, Almanya'da davanın başlama tarihlerinde "bu olay bizi ilgilendirmiyor, yurtdışında gerçekleşmiştir, bize ne' tarzındaki açıklamalarında bulundular. Bu açıklamalardan sonra CHP olarak olayın yakından takipçisi olduk ve 169 gündür Türkiye'ye getirtilemeyen 'Deniz Feneri Soygunu' davasını hükümet, CHP baskısı ve direnci sonucunda Türkiye'ye getirtmeyi başardı. Ve öğrendiğimiz kadarıyla dosya savcılığı ulaştırıldı" dedi.

"TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Kılıç, CHP olarak bir 169 gün daha beklemeyeceklerini vurgulayarak, "Bir an önce dosyanın Türkiye ayağı ve Türkiye'deki sorumluları Türk yargısına hesap verilecek noktaya getirileceklerdir. Bizim de elimizdeki belge ve bilgiler doğrultusunda ne gibi çalışmaların yapıldığını, kimlerle görüşüldüğünü ve şimdiye kadar bazı şirketlerde dönen oyunların nereye vardığını, bütün bunların yakından takipçisi olacağız" dedi. Kılıç, dava sürecinde özellikle de Adalet Bakanı ve hükümet mensuplarının, yargıya müdahale etmemesini beklediklerini söyledi.