kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

15 milyon sterline harap malikane

Giriş Saati : 24.02.2009 09:26
Güncelleme : 24.02.2009 19:21
Yeni Haber
İngiltere'de yayımlanan Daily Mail gazetesi, tahtın 4. sıradaki varisi York Dükü Prens Andrew'ün Surrey'deki yıkık dökük ve harap durumdaki malikanesini, satışa çıkardığı 2002 yılından 5 yıl sonra, piyasa fiyatının 3 milyon sterlin üzerinde bir fiyatla 15 milyon sterline bir Kazak iş adamına satmasının ''kuşkulu satış'' ihtimalini akla getirdiğini yazdı.

Sunninghill adlı malikanenin bir harabe olduğuna işaret eden gazete, yüzme havuzunun çamurla kaplandığını, kapıların menteşelerinden koptuğunu, kırık camlardan içeri rüzgarın girdiğini, her yeri çöplerin kapladığını belirtirken, satışın 2007 yılının Eylül ayında tamamlanmış olmasına rağmen o tarihten bugüne kadar kimsenin eve uğramadığını kaydetti.

Evin satıldığı günden bu yana bu satışın sadece Prens'e ''jest'' olarak yapıldığı kuşkularının giderek güçlendiğini öne süren gazete, York dükünün bölgeyle yakın ilişkiler içinde bulunduğuna işaret etti.

Satışın evin kullanılması amacıyla değil, sırf dükü memnun etmek için yapıldığı kuşkularının, kimsenin eve taşınmaması ve tümüyle unutulmuş görünmesiyle güçlendiğini savunan Mail, Buckingham Sarayı'nın ise satışta herhangi bir usulsüzlüğün olmadığı konusunda ısrarlı olduğunu duyurdu.

Gazetenin haberinde, ''her ne kadar Saray bu satışta bir usulsüzlük olmadığını savunsa da 12 odalı malikanenin 5 yıl piyasada alıcı bekledikten sonra aniden 2007'de piyasa fiyatının 3 milyon sterlin üzerinde bir fiyatla satılması ve alanın bu evi tamamen unutmuş görünmesi kuşkuları arttırıyor'' denildi.

Dallas dizisindeki ünlü ''Southfork'' çiftliğinin adından esinlenilerek SouthYork adıyla anılan Sunninghill malikanesi, Kraliçe II. Elizabeth tarafından York Dükü Prens Andrew ve boşandığı eşi York Düşesi Sarah Ferguson'a 1986 yılındaki nikahlarının ardından düğün hediyesi olarak verilmişti.

Çiftin 10 yıl sonra boşanmalarının ardından Sarah Ferguson bir süre daha Sunninghill'de yaşamayı sürdürdü. Malikane 2002 yılında satışa çıkartıldı.