kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Şubat 2009, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
UMUR TALU
Dipsiz Kuyu

Buralarda buna 'medya' diyorlar

Hakikaten de;
"Özelleştirmeden aldığın petrol şirketinden dolayı büyük mali ceza alıp bunu iktidarla uzlaşarak indirmek ama sonra tekrar büyük bir vergi cezasına muhatap olabilmek" tamamen gazeteciliktir.
Hakikaten de;
"Bankana el koyan (önceki) hükümet zamanında devreye soktuğun komutanla halvet olmak, telefon şirketini de masaya koyup Jandarma İstihbarat ile yakın ilişkiler kurmak ve bugün Ergenekon sorgusuna muhatap olmak" tamamen gazeteciliktir.
Hakikaten de;
"Koskoca gazetenin bir parçasını bir belediye başkanının propaganda aleti haline getirebilmek" tamamen gazeteciliktir.
Hakikaten de;
"Özgür, bağımsız gazetecilik havasında en büyük medya grubunun parçası olarak güç kullanırken iktidar belediyesinden gayrimenkulün için kıyak, muhalefet yetkilisinden belediye başkan adayı istemek" tamamen gazeteciliktir.
Hakikaten de;
"Kendin mağdur edilmişken başkalarının da mağduriyeti için tetikçi oynatmak" tamamen gazeteciliktir.
Hakikaten de;
"Ahlak, etik, özgürlük, hukuk, rekabet, değişim derken medya ve medya dışı ihalelerde tek aday olabilmek" tamamen gazeteciliktir.
Hakikaten de;
"İktidar oluşturmak, iktidar devirmek, askeri müdahale yolu döşemek, parti içişlerine karışmak, Başbakan'a yakın veya uzak olarak da azarlanabilmek" tamamen gazeteciliktir.
Hakikaten de;
"Dereyi geçene kadar haberlerde, yazılarda sansür yaptığın ağzından belgelenmişken şimdi basın özgürlüğü marşları söylemek" tamamen gazeteciliktir.
Hakikaten de;
"Daha önce, haklı eleştiri bir yana, başka bir patronun yanında sana küfür etmiş olanları parayı bastırıp kullanmak ve bunları bağımsız, itibarlı, muhalif gazeteci sanmak" tamamen gazeteciliktir.
Hakikaten de;
"İtibar göstererek, yanında gezdirerek, iki haber ile demeç üfleyerek, arada bir arayarak, karşısında iki büklüm duruşlarına bayılarak iktidar yanaşığı haline getirilmişleri bağımsız gazeteci sunmak" tamamen gazeteciliktir.
Hakikaten de;
"Gazeteci cezalandıran, yasaklayan, ihbar eden gazetecileri iktidar sofrasından alıp hemen kendi sofrana buyur etmek" tamamen gazeteciliktir.
Hakikaten de;
"Andıç kâtiplerini, özel harp ulaklarını, brifing uşaklarını basın özgürlüğü savunucusu olarak ilan edebilmek" tamamen gazeteciliktir.
Hakikaten de;
"Yanında çalıştığı patronu iktidar depremine maruz kalıp yıkılırken iktidar düşmanı olup sonradan iktidar safına geçince başkasının benzer biçimde sarsılmasını çok doğru görenlerin veya tam tersi kaymalara uğrayanların en muteber şöhretler olması" tamamen gazeteciliktir.
Hakikaten de;
"Milyonlarca insanın hakları çiğnenirken, özgürlükleri zedelenirken, her gün haysiyetleriyle oynanırken, insanca bir hayat imkânları gasp edilirken, gelecekleri karartılırken, geçim şartları cehenneme çevrilirken, inandıkları inanmadıkları, kökenleri dikenleri yüzünden kalpleri, ruhları, bedenleri hırpalanırken... iktidar yanında veya şimdilik karşısında, hep menfaat medyası olanların, ilkeleri yamultarak pazarlayanların, kendilerini dev ve dokunulmaz görenlerin, ikiyüzlü etik, meslek ahlakı ve özgürlük şahikası olanların her yaptığı da her .okundaki boncuk da" tamamen gazeteciliktir.
Hakikaten de;
Her yanı saran bu doku, her yana işlemiş bu koku, zirveye vurmuş içten pazarlık da içten olmayan yazarlık da tamamen gazeteciliktir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın