kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Migros Genel Müdürü Özgür Tort

'Sokaklar bizim, mağaza açıp 6 bin kişi alacağız'

19.02.2009
Krize rağmen büyümeye devam edeceklerini vurgulayan Migros Genel Müdürü Özgür Tort, "Haftada 8 mağaza açıp, 6 bin kişiyi işe alacağız. Ciro hedefimiz 6 milyar TL" dedi..
Hafta içerisinde Yonca Marketleri'nin satın almasını tamamlayan ve son 1.5 ay içerisinde 18 Yonca Marketi ile birlikte 54 yeni mağaza açan Migros, 2009 yılına 6 milyar TL ciro hedefiyle girdi. 2008 yılı sonuçları ve 2009 yılı hedeflerinin açıklandığı toplantıda konuşan Migros Genel Müdürü Özgür Tort, geçen yıl her hafta 5 mağaza açma stratejisini bu yıl her hafta 8 mağaza açarak devam ettireceklerini belirtti. Mağaza açılışlarıyla alakalı olarak ertelenen alışveriş merkezi projelerine atıfta bulunan Tort, "Alışveriş merkezleri (AVM) olmazsa sokaklar ve caddeler var. Mağazalaşma konusunda uzmanız. Hem AVM'lerde hem de sokak ve caddelerde olacağız" dedi.

'FİYATLARI İNDİRDİK'
Yurtiçi ve yurtdışı yatırımları için bu yıl 250 milyon TL ayırdıklarını ifade eden Tort, açacakları 400 mağazanın organik büyüme kapsamında olacağını, satın almalar olursa hedef mağaza sayısına ekleneceğini kaydetti. 2008 yılında müşteri sayısında yüzde 11 oranında artış yakaladıklarını vurgulayan Tort, "Enflasyonun düşme trendinde olduğu ortamda fiyatların donması tüketiciye yetmez. Ekonomik canlılık için biz fiyatları dondurmak yerine indirdik ve bu şekilde müşteri aynı paraya yüzde 21 daha fazla mal satın aldı" dedi.