kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Baskılara dayanamadı ABD vatandaşlarının vergi kaçırmasına yardım ettiğini itiraf eden UBS, Washington’dan gelen baskılar sonucunda 780 milyon dolar ceza ödemeyi ve davadan kurtulmak için ABD hükümetine bazı müşterilerinin isimlerini vermeyi kabul etti.
Büyük resim için tıklayın

Zenginin sırdaşı İsviçre'nin banka gizliliğini ABD deldi

19.02.2009
ABD'lilerin vergi kaçırmasına yardım eden İsviçre'nin en büyük bankası UBS, davadan kurtulmak için 780 milyon dolar ceza ödemeyi ve müşteri listesini vermeyi kabul etti..
İsviçre'nin en büyük bankası UBS AG'nin ABD hükümeti ile yaptığı anlaşma İsviçre'nin banka gizliliğinin sonu olabilir. ABD vatandaşlarının vergi kaçırmalarına yardım ettiğini itiraf eden UBS, Washington'dan gelen baskılar sonucunda 780 milyon dolar ceza ödemeyi ve davadan kurtulmak için ABD hükümetine bazı müşterilerinin isimlerini vermeyi kabul etti. ABD, UBS'yi, maliyeden 17 bin Amerikalının hesaplarını saklamak amaçla gizli anlaşma yapmakla suçluyor. Banka uygulamalarını düzeltir, savcılara yardımcı olur ve ödemeyi yaparsa, on sekiz ay içinde dava düşecek. Banka şu ana kadar 250 müşterisinin ismini savcılara teslim etti. Böylece ABD, İsviçreli bankaların gizliliği ilkesini delmiş oldu. UBS Başkanı Peter Kurer, "UBS'in bağlı bulunduğu müşteri gizlilik ilkesi, dolandırıcılığa ortak olmak için belirlenmedi" dedi. UBS'nin eski Başkanı Raoul Weil, kasımda Amerikalı zenginlere vergi kaçırmasına yardımla suçlanmıştı.