kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hz. İsa ile alay edilen program yayından kaldırıldı

Giriş Saati : 20.02.2009 17:56
Güncelleme : 20.02.2009 21:23
Yeni Haber
Vatikan, İsrail'de Kanal 10 televizyonunda yayımlanan "The Tonight Show" programını yayından kaldırtmayı başardı...
Vatikan tarafından bugün yapılan basın açıklamasında, Katoliklerin protestoları üzerine İsrail nezdinde yapılan girişimler neticesinde, bu özel TV kanalındaki programın yayından kaldırıldığını duyuruldu.

Açıklamada, Lior Shlein'in yönettiği programda geçen günlerde, Hristiyanların tanrı olarak addettikleri Hz. İsa ve annesi Hz. Meryem'in alay konusu yapılmasının Katoliklerin tepkisini çekmiş olduğu hatırlatılarak, Vatikan'ın İsrail'deki büyükelçisi aracılığıyla yaptığı girişimin olumlu sonuç verdiği belirtildi.

"İsrailli yetkililer, ilgili programın yayınının durdurulacağı ve yayın kuruluşunun olaydan dolayı özür dileyeceği konusunda büyükelçimize güvence vermişlerdir" ibaresinin yer aldığı açıklamada, Vatikan'ın tepki toplayan televizyon programını şu cümlelerle eleştirmesi de dikkati çekti:

"Kutsal topraklardaki Hristiyanlarla dayanışma içerisindeki Vatikan, Mesih'e inananların dini duygularının duyarsızca incitilmiş olmasını da kınamaktadır. Nasıralı İsa ve Meryem'in de aynı ırka mensup oldukları düşünülecek olursa, İsrail'in bizzat kendi oğullarını incitmiş olması da ayrıca üzüntü vericidir."

Roma Katolik Kilisesinin lideri Papa 16. Benediktus'un mayıs ayında İsrail'i ziyarete hazırlandığı bir dönemde, Kanal 10 televizyonunda İsa ve Meryem'in alay konusu yapılması, bölgedeki Katoliklerin tepkisini de beraberinde getirmişti.

AA