kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İsrail'de yeni hükümet kuruluyor

AA
Giriş Saati : 20.02.2009 17:09
Güncelleme : 20.02.2009 21:23
Yeni Haber
İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Likud lideri Binyamin Netanyahu'yu saat 14.15'te Cumhurbaşkanlığına davet etti...
Peres'in Netanyahu'yu yeni hükümeti kurmakla görevlendirmesi bekleniyor.

Peres, 10 Şubatta yapılan erken genel seçimin iki önde gelen partisi Likud ve Kadima'nın liderleri Binyamin Netanyahu ve Tzipi Livni'yi günün ilk yarısında Cumhurbaşkanlığına çağırdı ve ayrı ayrı görüştü. Peres'in her iki lideri, aralarında görüş birliğine varmaları amacıyla çağırdığı, daha çok Kadima lideri Livni'yi, Netanyahu başkanlığında bir ulusal birlik hükümetine katılması için iknaya çabaladığı belirtiliyor.

Peres, dün bütün gün boyunca, Knesset'te temsil edilen 12 partinin başkan ve temsilcileriyle istişareler yapmış, "kimin başbakan olacağı" yönündeki tavsiyeleri dinlemiş, milletvekillerinden 65'i, Netanyahu'yu işaret etmişlerdi.

Netanyahu da, bu görevin verilmesi durumunda Kadima ve İşçi partilerini koalisyonunda yer almaya çağıracağını belirtiyor. Netanyahu, "İran tehdidi, terör ve uluslararası ekonomik kriz gibi zorluklar karşısında, geniş tabanlı bir ulusal birlik hükümetinin gerekli olduğuna inandığını" dile getirmişti.

Ancak, Netanyahu'ya yakın kaynaklar, Kadima ve İşçi partisini koalisyona katılmaya ikna etmede bir şans olmadığını öne sürüyorlar.

"İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜMÜ BENİMSEYEN HER İSRAİL HÜKÜMETİ İLE BİRLİKTE ÇALIŞIRIZ"

Filistin Yönetimi, iki devletli çözümü benimseyen her İsrail hükümeti ile birlikte çalışabileceklerini söyledi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın sözcüsü Nebil Ebu Rudeyda, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in, Likud lideri Binyamin Netanyahu'ya koalisyonu kurma görevini vermesinden sonra yaptığı açıklamada, "İki devletli çözüm misyonunu benimseyen, iki taraf arasındaki anlaşmaların yanı sıra, yerleşim faaliyetlerini durdurmayı kabul edecek her İsrail hükümeti ile birlikte çalışabileceklerini" bildirdi.