kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Oscar'a göz kırpan filmler…

AYGÜL GÜÇLÜ/ SABAH İNTERNET
Giriş Saati : 20.02.2009 09:08
Güncelleme : 20.02.2009 21:23
Yeni Haber
22 Şubat Pazar akşamı yapılacak Oscar töreni çok heyecanlı geçeceğe benziyor; zira Oscar'a aday olan tüm filmler birbirinden iddialı.....
Bazılarının hoşuna gitmese de 13 dalda Oscar'a aday gösterilen 'Benjamin Button' Oscar yarışında ilk sıralarda ilerliyor.

Scorsese'nin "Köstebek" adındaki mafya konulu filmi 2007 yılının Oscar'ını almıştı ve geçen yıl da "İhtiyarlara yer yok" adlı Coen Kardeşler filmi en iyi film dalında Oscar'ın sahibi olmuştu.

Bu yılın Oscar ödüllerinde ise "Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi" açık ara önde gidiyor gibi görünüyor.

İŞTE BU YILKİ OSCAR ADAYLARI...

David Fincher tarafından yönetilen film, Brad Pitt'in canlandırdığı, yaşlı doğan ve gittikçe gençleşen Benjamin adındaki bir adamın hikayesini anlatıyor.

Film Birinci Dünya Savaşı'nın sonunda başlayıp 2005 yılına kadar geliyor ve bunu da sadece üç saat içinde başarıyor ki sadece bu özellik bile onun Oscar Ödülünü garantilemeye yeter.

Hikayesini F. Scott Fitzgerald'ın aynı adlı kısa hikayesinden alan filmin amacı izleyenleri gözyaşlarına boğmak gibi görünüyor.

Fitzgerald'ın hikayesinde, Benjamin gitgide yaşlanan karısından sıkılıp onu terk ederken, Fincher'ın filminde Benjamin karısına yük olmamak için onu terk ediyor.

* HİNTLİLERİ KIZDIRAN OSCAR ADAYI HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Ron Howard'ın yönettiği Frost/ Nixon adlı filmde ise Frank Langella, Michael Sheen, Sam Rockwell, Kevin Bacon ve Rebecca Hall'ı görmek mümkün. Yine güçlü bir aday olan bu film, en iyi film, en iyi erkek oyuncu (Frank Langella), en iyi yönetmen (Ron Howard), en iyi senaryo (Peter Morgan) dahil beş dalda Oscar'a aday gösterildi.

15 milyon dolar bütçeli Milk, Frost/Nixon'a oranla çok daha iyi gişe yaptı.
ABD tarihinde gey olduğunu gizlemeden siyaset yapan ilk siyasetçinin, Harvey Milk'in öyküsünü anlatan bu filmi gey komünite heyecanla bekliyordu.

Diğer bir Oscar adayı olan The Reader ise, diğerleri kadar çok gişe yapmamasına rağmen, tarih, trajedi, ve aşk içeriğiyle güçlü duruyor. Bernhard Schlink'in romanından uyarlanan The Reader 32 milyon dolara mal oldu. 1950'lerde başlayan filmin hikayesi, Soykırım, İmkansız Aşk, Hukuk gibi büyük temalar barındırıyor ve yine Oscar yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Trainspotting'in yönetmeni Danny Boyle'ın yeni filmi Slumdog Milloinaire ise diğer Oscar adayı... Filmin ana karakteri Hindistanlı ve film, büyük bir fakirliğin hüküm sürdüğü mahallelerde geçiyor; bu yönüyle de zengin bir sosyal içeriğe sahip.

İşte bu yılın Oscar yarışında ilerleyen en güçlü ve iyi yönleriyle En İyi Film adayları. Bakalım altın heykelciği kim alacak, bunu Pazar gecesi izleyip göreceğiz