kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Şahin: Ergenekon sanıklarının GATA'ya sevki hakkında soruşturma açmış değiliz

Giriş Saati : 19.02.2009 15:45
Güncelleme : 19.02.2009 21:20
Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Şahin: Ergenekon sanıklarının GATA'ya sevki hakkında soruşturma açmış değiliz
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Ergenekon sanığı paşaların GATA'ya sevki hakkında soruşturma açtıkları yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Bakan Şahin, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Deniz Feneri e.V. Davası'nda siyasi şov yaptığını öne sürdü.

Bazı açılışlara katılmak ve ziyaretlerde bulunmak amacıyla Konya'ya gelen Bakan Şahin, Karapınar ilçesinde yapımı tamamlanan Adalet Sarayı'nın açılışını yaptı. Burada basın mensuplarının sorularını cevaplayan Şahin, Deniz Feneri e.V. davası ile ilgili dosyanın Türkiye'ye gönderilmesi için Alman makamlarına 3 kez yazı yazıldığını ifade etti. CHP'nin elindeki dosyanın Deniz Feneri e.V. dosyası olmadığını bildiklerini kaydeden Şahin şöyle konuştu: "CHP'nin her konusunun böyle olduğunu biz her zaman söylüyoruz. Yarım yamalak, altı doldurulmamış bilgilerle Sayın Baykal çıktı grup toplantısında 'işte Deniz Feneri dosyası' dedi. Dosya'nın bizim devlet olarak Almanya'dan Deniz Feneri e.V davasıyla ilgili istediğimiz dosya olmadığını biliyorduk. Baykal bu konuları siyasi amaçlar için kullanmakta, bir noktada şov yapmaktadır. Türkiye diplomatik yollarla bu dosyayı istemiştir. Alman makamlar dosyayı kısa sürede göndereceklerini bizlere iletti." dedi.

Bakan Şahin, AK Parti'nin her türlü yolsuzluk ve usulsüzlüğün üzerine hassasiyetle gittiğini, bundan sonra da gitmeye devam edeceğini bildirdi.
"Hata yapan bedelini öder" ifadesini kullanan Bakan Şahin, "Bu bahsettiğimiz Almanya'daki davanın Türkiye'de uzantıları olduğu iddia edilmektedir. Eğer belirtilen dosyada Türkiye'de Cumhuriyet savcılarının tespit edeceği bir takım bilgilerle uzantıları varsa yargı gereğini yapacaktır. Yargı organlarımızla ilgili, 'suç işleyenlerin üzerine gitmeyin' demeyiz. Tam tersine 'ucu nereye varırsa varsın üzerine gidin' deriz. Türkiye'de çete ve gayri meşru oluşumlarla mücadele eden bir iktidarız. Dolayısıyla Türkiye suçluların çok rahatlıkla cirit attığı bir ülke olmaktan çıkacaktır. İktidar olarak bunun mücadelesini veriyoruz." diye konuştu.
Bir gazetecinin 'Ergenekon operasyonunda gözaltına alınan emekli paşaların GATA'ya sevki ile ilgili müfettiş görevlendirip, soruşturma başlatıldığı' yönündeki iddiaları hatırlatması üzerine Bakan Şahin, "Hayır bir soruşturma açmış değiliz." cevabını verdi. Şahin, 'Ergenekon operasyonu kapsamındaki bilgilen avukatlarca sızdırıldığı' yönündeki iddialarla ilgili ise şunları kaydetti:

"Benim söylemek istediğim şuydu; Gizli bir soruşturmanın içeriğiyle ilgili bir takım bilgilerin basın yayın organlarında yer alması kamuoyunu rahatsız etmektedir. Gizli bilgiler hangi yollarla televizyonlarda ve gazetelerde yayınlanmaktadır. Bunun sorumlu kimdir. Bunların biran önce tespiti ile ilgili kamuoyunda beklenti vardı. Daha önce de bu konuda birkaç defa açıklama yapmıştım. Bu gizli bilgiler yargı organlarından sızabilir. Yahut sanık avukatları kanalıyla dışarıya servis edilebilir. Emniyet mensupları tarafından servis yapılabilir. Adalet Bakanı olarak bu bilgileri yargıdan mı yoksa yargı mensuplarından çıkıyor, onun araştırılması için müfettiş görevlendirdim. Geçenlerde bir gazetede bir tutuklunun soruşturmadaki beyanları haber yapıldı. Eski Özel harekat Daire Başkan Vekili İbrahim Şahin'in savcıya verdiği ifadeler gazetede yer aldı. Genelkurmay Başkanlığımız da bu duruma tepki göstererek açıklama yaptı. Söz konusu gazetenin Ankara temsilcisi televizyon ekranında bu bilgileri sanık avukatlarından aldığını açıkladı. Ben de bunun üzerine dedim ki bir gazeteci bu bilgileri avukattan aldığını söylüyor. Tabi ki avukatları temsil eden baroların bu konuda duyarlı olması lazım. Bu konuyla ilgili tedbir alması lazım. Bakanlığımın da tabi ki bu konuda görevleri var."
Bunu söylerken avukatlar camiasının tümünü kastetmediğini söyleyen Bakan Şahin, "Avukatlar arasında da yanlış yapanlar olabilir. Bu yanlışı yapanları tespit ederek, yasa ve yönetmelikler neyi gerektiriyorsa ortaya konulması icap eder. Barolar Birliği Başkanı arkadaşımızın tepkisini kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Benim söylediğim somut bir olayda bir gazetenin Ankara temsilcisinin yaptığı açıklamaya dayanarak bir değerlendirmeden ibarettir." diye konuştu.
Adalet Sarayı hakkında yetkililerden bilgi aldıktan sonra, AK Parti ilçe seçim bürosunun açılışını yapan Adalet Bakanı, bazı açılışlara katılmak için Ereğli ilçesine geçti.

(CİHAN)