kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Pippa Bacca'nın katil zanlısı ifadesini değiştirdi

Giriş Saati : 19.02.2009 14:26
Güncelleme : 19.02.2009 21:20
Yeni Haber
Dünya barışı için İtalya'dan yola çıkan Pippa Bacca ismiyle tanınan İtalyan sanatçı Giuseppina Pasqualina Di Marineo'nun katil zanlısı Murat Karataş, bugünkü duruşmada ifadesini değiştirdi. Karataş, "Ben suçsuzum. Silahlı 3 kişi önümü kesti. Gözümü açtığımda Pippa'yı öldürülmüş halde arabamda gördüm." dedi.

Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen 5.'inci duruşmaya tutuklu sanık Murat Karataş, Karataş'a baro tarafından tayin edilen avukatı Emre Alper Bozatlı, davaya müdahil tarafın avukatı Mehmet Eke ve Bacca'nın ablası Antonia Giuseppina Beatrice Pasgualina Di Marineo katıldı.

Mahkemede önce, ilk defa duruşmaya katılan ablasının ifadesi alındı. Marineo, "Ablamın cesedini gördüğümde gözlerinde korkuyu fark ettim. Kendisi sadece öldürülmemiş, tecavüze de uğramış. Şikayetçiyim." dedi. Adli Tıp Kurumu'nun Pippa'ya birden çok kişinin tecavüz edildiği açıklandıktan sonra tekrar ablasına bu raporla ilgili görüşü soruldu. Marineo, "Kardeşime tecavüz edenlerin daha fazla olması, olayı daha da vahim kılıyor. Anlaşılıyor ki sanık da gerçeği anlatmamış. Ümit ediyorum ki adalet diğer sanıkları da bulur ve en ağır cezayı verir" diye konuştu.

Duruşmada Adli Tıp Kurumu'nun raporu katil zanlısı Karataş'a da soruldu. Bu olayda suçu olmadığını savunan Karataş, ifadesini değiştirdi. Karataş, yeni ifadesinde olayı şöyle anlattı: "Gebze'de elinde Ankara pankartı olan gelinlikli kadını görünce durdum. Aldım arabaya. İzmit'e doğru gelirken arkamda bir minibüsün selektör yaptığını gördüm. Daha sonra üçüncü tünelde önüme kırarak durdurdu. Tünel karanlıktı, baktım minibüsten elinde silahlı 3 kişi indi. Ne oluyor diye baktım. Kürtçe bir şeyler söylediler. Boynumda bir ağrı hissettim. Daha sonra gözlerimi açtığımda çimlerin üzerinde baygın halde yatıyordum. Ne olduğunu anlamadım. Pippa, çıplak vaziyette benim arabanın arka koltuğunda baygın halde yatıyordu. Elbiseleri de çalıların arasında gördüm. Öldüğünü fark edince korktum, üzerime kalmasın diye oraya bıraktım, eve geldim. Arabayı yıkamaya götürdüğümde arka koltukta çantası, fotoğraf makinası ve kamerasını gördüm. Bu eşyaları aldım. Cep telefonunu da aldım, eve geldim. Eşim bana telefon mu aldın diyerek kendi hattını taktı."
Daha önce suçu kabul ettiği yönünde verdiği ifadelerin hatırlatılması üzerine Karataş, polise ilk verdiği ifadede bu ifadenin aynısını anlattığını belirterek, polislerin kendisine inanmaması üzerine ifadesini değiştirdiğini ve Adli Tıp Kurumu raporunu beklediğini söyledi.
Raporda kendisi ile birlikte birçok kişinin spermlerinin olduğunun hatırlatılması üzerine Karataş, "Kabul etmiyorum. Ben tecavüz etmedim. İsterseniz tünel kamerasındaki görüntüleri de inceleyebilirsiniz" dedi.
Kişinin cep telefon kayıtlarının incelenmesi, katil zanlının bahsettiği tünel görüntülerinin incelenmesi için mahkeme 26 Mart'a ertelendi.
Duruşma çıkışında müdahil tarafın avukatı Mehmet Eke, zanlının ifadesinin değiştirilmesi ile ilgili bir soruya "Herkes kendisine göre senaryo yazma hakkına sahiptir. Tüm filmler bu şekilde yapıldı. Önemli olan bu senaryonun inandırıcılık unsuru taşıyıp taşımaması. Bize inandırıcı gelmedi." dedi. Bacca'nın ablası ise katil zanlısının ifadelerini değiştirmesini değerlendirerek, eski ifadesinin gerçeğe daha yakın olduğunu ve Türk adaletinin bir an önce hükme varmasını beklediklerini söyledi.

"TÜRK HALKINA KIRGIN DEĞİLİZ"

Duruşmadan sonra öncesi gazetecilere açıklamada bulunan Bacca'nın ablası Antonia Giuseppina Beatrice Pasgualina Di Marineo, Türk halkına kırgın olmadıklarını, ancak aklının köşesinden bu tür suçlar için en küçük düşünce geçirenlere örnek teşkil edecek bir karar çıkmasını beklediğini söyledi.

SERGİ AÇILACAK

Antonia Giusepinna Beatrice Pasgualina Di Morineo, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Verona'da bir sergi açılacağını, burada Pippa Bacca'nın gezisi sırasında çekmiş ve çekilmiş olduğu fotoğrafları ile iki gelinliğin yer alacağını ifade etti.
Di Morineo, ayrıca Bacca'nın Milano'dan birlikte yola çıktığı ve İstanbul'da ayrıldıkları arkadaşı Silvia Moro ile birlikte onun yarıda bıraktığı barış yürüyüşünü yeniden başlatmayı düşündüklerini de belirtti.

OLAY


Pippa Bacca, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yolculuğuna devam ederken ortadan kaybolmuş, bir süre sonra tecavüz ve darp edilmiş cesedi Gebze ilçesindeki sazlık bir bölgeye atılmıştı. Yapılan araştırmalar sonucunda, olayı daha önce değişik suçlardan sabıkası bulunan Murat Karataş isimli şahsın gerçekleştirdiği anlaşılmış ve şahıs yakalanarak Cezaevine gönderilmişti. Karataş, Gebze Adliyesi'nde görülen ilk davasında mahkeme görevsizlik kararı vererek, dosyayı Kocaeli Adliyesi'ne göndermişti. Davanın bugün 5'inci celsesi görüldü.

(CİHAN)