kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
BOTAŞ askeri tesislerindeki ölüm kuyuları incelemesine başsavcı ve baro yetkilileri de katıldı.

Ölüm kuyularına yargı 'el koydu'

Mehmet DEMİRHAN
19.02.2009
JİTEM'in öldürüp asitle cesetleri yakarak attığı iddia edilen Silopi'deki kuyularda Başsavcılık ve Baro yetkilileri inceleme yaptı..
Ergenekon'un firari sanığı Tuncay Güney'in iddialarıyla gündeme gelen Silopi'deki ölüm kuyularında, Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı ve Şırnak Barosu, söz konusu yerde inceleme yaptı. Şırnak Barosu Başkanı Nuşirevan Elçi, 'Karakutu: Ergenekon'un Karanlık ismi Tuncay Güney' isimli kitapta, JİTEM tarafından 1990'lı yıllarda öldürülen pek çok kişinin asitle yakıldıktan sonra Silopi ilçe sınırları içinde yer alan BOTAŞ Askeri Tesisleri'ndeki kuyulara atıldığı yönündeki iddiaların ardından Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı'na bu konunun incelenmesi için suç duyurusunda bulunmuştu. Ardından 52 aile, kayıp olan yakınlarının buralarda olabileceğini belirterek, konunun incelenmesi istemiyle savcılığa başvurdu. Savcılık, geniş çapta bir soruşturma başlattı. Soruşturma sürerken ilk adım dün atıldı. Sabah saatlerinde Silopi-Cizre karayolu üzerinde bulunan BOTAŞ tesislerine gelen Silopi Cumhuriyet Başsavcısı Atilla Öztürk ile Şırnak Baro Başkanı Av. Nuşirevan Elçi ve baro üyesi bir grup avukat, geniş güvenlik önlemleri arasında tesislere giriş yaptı. İnceleme sırasında basın mensupları BOTAŞ tesislerine alınmadı.

SİNAN TESİSLERİ
Başsavcı ve Baro Başkanı, BOTAŞ'a ait kuyuların dışında, itirafçı Abdülkadir Aygan ve kayıplarla ilgili kitapta sözü edilen 'Eski Sinan Lokantası' çevresinde de inceleme yaptı. Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, "BOTAŞ askeri bölgesi ve Sinan Tesisleri içinde şüpheli gördüğümüz yerlerin açılması talebinde bulunduk. Doruklu köyü ve Kimsesizler Mezarlığı'nda inceleme daha sonraya bırakıldı" dedi.