kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

...Adaymetre...

19.02.2009
CHP'de türbe açılımı da geldi
Çarşaf ve Kuran kursu açılımıyla kamuoyunda çok tartışılan CHP, Kastamonu'da seçim startını türbe ziyaretiyle verdi. Seçim otobüsüyle Şeyh Şaban-ı Veli Türbesi'ne gelen CHP'liler kurban kesip dua etti. CHP'nin Kastamonu Belediye Başkan adayı Müjgan Alagöz, türbe ziyareti sırasında yanında getirdiği başörtüsünü bağladı. CHP'liler türbe ziyaretini ise açılım olarak kabul etmedi.

Seçmen sayısı 48 milyon 6 bin
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 29 Mart'taki seçimlerde 48 milyon 6 bin 650 seçmenin oy kullanacağını duyurdu. Buna göre seçmen sayısı 2007'de yapılan referandumdaki listelere göre yaklaşık 5.5 milyon arttı; ilk açıklandığı ve "fazla seçmen" tartışmasına neden olan sayıya göre 200 bin düştü. YSK tarafından askıya çıkarılan seçmen kütükleri kesinleşti. 29 Mart'taki seçimlerde, 177 bin 51 sandık kurulacak. ANKARA

Kadın aday sayısında artış
Mahalli idareler il genel meclisi ve belediye meclis üyeliği listelerinde bazı siyasi partilerin kadın adaylara daha fazla yer verdiği, çoğunluğu seçilebilecek sıralardaki adaylar sayesinde yerel yönetimlerde artık kadının ''ayak seslerinin'' duyulmaya başlanacağı bildirildi. AK Parti'li kadınlar, kadınlara en fazla yer veren siyasi parti olduklarını, seçimlere bin kadın adayla girdiklerini belirtirken MHP, CHP ve DSP'li kadınlar önceki seçimlere oranla kadın aday konusunda daha iyi noktada bulunduklarını belirtti.

Eskişehir DSP'de deprem
Eskişehir'de aralarında eski Merkez İlçe Başkanı Rıdvan Atan ve İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet İlhan'ın da bulunduğu 100'e yakın DSP'li, aday listelerine tepki göstererek istifa ettiklerini açıkladı. DSP İl Başkanlığı binası önünde toplanan grup adına açıklama yapan DSP İl Genel Meclis Üyesi Mehmet İlhan, partinin adına yakışır aday değerlendirmesi yapılmadığını savundu.

CHP'li Öz: Adaylığım sürüyor
İstanbul'da CHP Kartal ilçesi belediye başkan adayı doktor Altınok Öz'ün, adaylıktan çekildiği iddia edildi. Öz'ün "Liste değişmediği taktirde istifa edeceğim"diyerek seçim ofisini kapattığı öne sürüldü. Ancak Öz, istifasının söz konusu olmadığını, adaylığının devam ettiğini belirtti.