kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sevigen'in istifasında karar Baykal'a bağlı

ŞENOL ATEŞ / ANKARA
19.02.2009
Kılıçdaroğlu'nun "Gereğini yapsın" açıklamasından sonra parti yönetiminde Sevigen'in istifa etmesi görüşü ağırlık kazandı. Baykal ortaya somut belge konulana kadar Sevigen'den yana tavır koydu..
CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen'in İstanbul'da Selenium Panaroma'nın yükseldiği arsanın satışında aracılık yaptığı ve karşılığında da 1 milyon 120 bin dolarlık protokol imzaladığı iddiaları ile ilgili yaptığı savunma CHP'de 'yeterli' bulunmadı. Parti yönetiminde Sevigen'in istifa etmesi gerektiği görüşü ağırlık kazandı. Ancak, CHP lideri Deniz Baykal, ortaya somut belge konulana kadar Sevigen'den yana tavır koydu. Kılıçdaroğlu'nun yorumunun hemen ardından CHP'nin en deneyimli siyasetçilerinden birisi olan İstanbul Milletvekili Ali Topuz, "Sevigen de gereğini yapmalı"dedi.

SEVİGEN'İ ODASINA ÇAĞIRDI
CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek ise şunları söyledi: "Bir yasal zorlama yok, ancak Sevigen'in kendisinin de ifade ettiği gibi bir etik sorunu olduğu açık tabii. Değişen imar planı yok, para alma vesaire yok. Bir ortaklık teşebbüsü var sadece" diye konuştu. Baykal başından beri Sevigen'e yönelik iddialar karşısında duyarlılık sergiliyor. Sevigen'in iddialar karşısında kendisine verdiği bilgiler üzerine "olumsuz bir kanaate ulaşmadığını" hissettiren Baykal, "getirsinler belgeyi gereğini çekinmeden yaparım" diyerek aslında süreci işletiyor. Baykal'ın MYK toplantısı sonrasında da Sevigen'i odasına çağırdığı ve adeta 'sorguya çektiği' ifade edildi.