kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
16. yüzyıla ait Çin işi Buda heykelinin müzayedede açılış fiyatı 30-40 bin avro arasında değişiyor.

Satıyorum, saaaaattım!

13.02.2009
Yves Saint Laurent (YSL) ve sevgilisi Pierre Berge'nin özel koleksiyonu Paris'te, 23-25 Şubat tarihlerinde düzenlenecek müzayede ile satışa çıkıyor. 700 adedi geçen eserlerin değerinin 200-300 milyon avro arasında olduğu düşünülüyor..
Pek çok sanatçının evinin dekorasyonu, onun stilini yansıtır. Tıpkı Yves Saint Laurent ile sevgilisi Pierre Berge'nin olduğu gibi.
Ve şimdi onların özel koleksiyonu, 23-25 Şubat tarihlerinde Paris'te düzenlenecek bir müzayede ile satışa çıkıyor. Christie's Müzayede Evi ile Pierre Berge ve Ortakları Müzayede Evi'nin düzenleyeceği müzayedede, 700'den fazla sayıda eser satışa sunulacak.
Bu eserlerin değerinin ise ortalama 200-300 milyon avro arasında olduğu düşünülüyor.

50 YILDA BİR ARAYA GETİRİLDİ
"Pierre Berge ve ben koleksiyonumuzun, bizim en favori parçalarımızı içermesini ve bu koleksiyonun yıllar içinde yalnızca 'kalite' kriteri ile büyümesini arzu ettik," diyen Yves Saint Laurent, ölmeden önce koleksiyondaki kendi payını Pierre Berge-Yves Saint Laurent Vakfı'na bağışlamıştı. Pierre Berge de daha sonra bu nadide koleksiyonu satışa sunarak sağlanan gelirle AIDS ile savaş için gerekli araştırmayı yapacak yeni bir vakıf kurmaya karar verdi.
İkilinin Rue Bonaparte ve Rue Babylone'da bulunan apartmanlarında bulunan ve tam 50 yıllık detaylı arayışların sonucunda bir araya getirilen bu eserler, paha biçilmez bir gezici sergi niteliği taşıyordu. Modern sanat, art deco tarzındaki çalışmalar, Avrupa mobilyaları, çeşitli sanat eserleri, 19. yüzyıl resimlerini içeren koleksiyon, Fransız 'zevk dünyası'nın örneklerini oluşturuyor.
Koleksiyonda yer alan bazı eserler şöyle: Rönesans dönemine ait bronz heykeller, 17.
yüzyıl Alman heykelleri, Limoges mineli porselenler, Hanover Kraliyet Koleksiyonları, Antik Çağ eserleri, gümüşler, ünlü tasarımcı Jean Michel Frank'a ait maun veya sedef kaplamalı kahve sehpaları, beyaz mermer Roma heykeli; Henri Matisse, Paul Cezanne, Jeab-Auguste-Dominique Ingres, Pablo Picasso gibi sanatçıların eserleri, Piet Mondrian'a ait üç yağlıboya tablo, 19. yüzyıl kara kalem çalışmaları vs...
Haberin fotoğrafları