kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Şener Eruygur

'Ses kaydı' bilmecesi

Ceyda KARAASLAN - ANKARA
11.02.2009
Şener Eruygur'un eşi Mukaddes Eruygur'a ait olduğu iddia edilen ses kaydı bir internet sitesinde yer aldı. İddiaya göre tahliye edilen Eruygur GATA'da, tutuklanma ihtimaline karşı korunuyor..
Ergenekon'da tutuklanarak, sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilen eski Jandarma Genel Komutanı emekli Org. Şener Eruygur'un eşi Mukaddes Eruygur'a ait olduğu iddia edilen bir ses kaydı ortaya çıktı. Mukaddes Eruygur'la GATA Beyin Cerrahisi Servis Şefi Kd. Alb. Nusret Demircan konuşurken kaydedildiği öne sürülen kayıtta görüşme özetle şöyle:

* D: Hasta şu anda yatıyor gözükecek. Gene tedavisi devam edecek. Canı istediği zaman gidecek. Bir şey olursa da burada olacak. Bizim amacımız oydu.

* E: Önemli olan onun çıkması. İyileşti mi kalktı mı demezler diyor mahkemede.

* D: O yüzden endişe duyduk. Taburcu işlemlerini iptal ettirdim ben.

* E: Ben şimdi avukatımıza telefon açarım.

* D: Bir de hukukçuyla görüşün, Nesrin Binbaşı var bizde, bir resmi binbaşı o biliyor. Avukatınızla birkaç sefer görüştüler. Fakat şeyi getirmediler bana Yusuf Paşa'dan. (...) Burada mı tutalım haftalık mı yapalım, aylık, iki ayda bir üç beş doktora müşahede yapıp....ya da anında taburcu da verebilirim.

* E: Tamam ben avukatımla hemen görüşüyorum Nesrin Hanım'ı arasın o.

* D: Görüştüler onlar zaten fakat sonuç gelmedi.

* E: Fakat çok acil bir şey değil. Taburcu olsun mu olmasın mı sizin vereceğiniz karar.

* D: Bizim yönümüzden sorun kalmadı. Fakat buradan çıktığında aynı şeyleri yaşayacağınız korkusu var. Burası daha emniyetli.

* D: Ne zaman fatura edilecek bu? Nasıl fatura edilecek? Bir tane kan testi gözükmüyor. Bir tane filmi gözükmüyor. Bomboş yatıyor. Emekli Sandığı'na fatura edilirken ne olacak? Bunlar bir bakıma problem olacak. Sen Yusuf Paşa'yla bir görüş istersen problem olacak bu iş.

Konuşmanın sonunda ise tahliye için "mahkeme seçimi" konuşmaları yer alıyor. Mukaddes Eruygur olduğu iddia edilen kadın, 12 ve 14. Ağır Ceza Mahkemeleri için "Onlar bizden" diyor ve şöyle devam ediyor: "Bu Zekeriya Öz 13. Mahkemede. İtirazlarımızı bunlar kapatıyor. 12. ve 14. Mahkemeler bizdenmiş. Ankara Barosu, İstanbul Barosu, İzmir Barosu hazırız biz dediler. Bir ceza profesörü, anayasa profesörü birisi ceza profesörü. Sinan Aygün nasıl çıktı dedim. Aygün'ün yanında Hisarcıklıoğlu vardı dedi. Sizin arkanız nerde dedi bana." Basına konuşmama kararı alan Mukaddes Eruygur'un ses kaydıyla ilgili yakın çevresine, "Bana ait değil. Ciddiye alınacak bir şey de değil. Böyle kayıtlar artık delil olarak kullanılmıyor" dediği öğrenildi. Eruygur'un avukatlarından Turan Karakaş ise, ses kaydının tamamen düzmece olduğunu savundu.