kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Motorlar sustu 15 saniye kuş gibi süzüldü

Bülent AYDEMİR /ANKARA
10.02.2009
17 Ocak'ta THY'nin İstanbul'dan kalkan uçağında elektrik kesildi, motorlar sustu. Pilot durumu anons etti, yolcular panik yaşadı, bir kabin görevlisi ağladı..
Türk Hava Yolları uçağında 17 Ocak'ta yaşanan olay, yolcuların anlatımı üzerine ortaya çıktı. Ankara'ya gitmek üzere İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan saat 22.00'de havalanan TK 160 sefer sayılı yolcu uçağı, dikey tırmanıştan sonra Marmara Denizi üzerinde yatay uçuşa geçti. Bu sırada elektrik tesisatında meydana gelen sorun nedeniyle uçağın ışıkları söndü, motorları sustu. Uçak ışıkları sönük bir şekilde 15 saniye boyunca planör gibi süzüldü. Pilot bu sırada, "Elektrik bağlantımız kesildi" anonsu yaptı. Yolculardan G.O.'nun ve diğer bazı yolcuların SABAH'a aktardığına göre; kabin görevlilerinden biri soğukkanlılığını koruyamadı ve ağladı. Bu sırada yolcuların bir bölümü de panik yaşadı. Bazı yolcular, "kelime-i şahadet" getirip dua ederken, bir kısmı soğukkanlılığını korudu. Kısa süre sonra uçağın elektrik tesisatı düzeldi, ışıkları yandı ve tekrar irtifa kazanmaya başladı. Bu sırada pilot, "Sayın yolcularımız, elektronik aygıtlarınızın veya cep telefonlarınızın açık olup olmadığını kontrol ediniz" anonsu yaptı.

ALANA GERİ DÖNDÜ
Kaptan pilot, yolculara uçağı Atatürk Havalimanı'na geri döndüreceği anonsunu yaptı ve geri döndü. 3-4 tur attıktan sonra pilot, kulenin havalimanındaki trafik yoğunluğunu gerekçe göstererek iniş izni vermediğini söyledi ve alçak irtifada Ankara'ya devam edeceklerini anons etti. Uçak, daha sonra İstanbul ve Ankara kulelerinin gözetiminde alçak irtifada Ankara Esenboğa'ya uçuşuna devam etti ve normal iniş yaptı. Türk Hava Yolları Basın Sözcülüğü, uçuşla ilgili sorumuz üzerine, "Araştırdık, kaptanla da konuşuldu. Bu uçuşta olağanüstü herhangi bir durumun yaşanmadığı iletildi" açıklamasını yaptı.