kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Adli Tıp'ın Üzmez raporu nisana kaldı

Erhan ÖZTÜRK - Tuna ÇAM
10.02.2009
4. dava küçük kızın ruh sağlığı ile ilgili rapor gelmediği için ertelendi. Adli Tıp Kurumu Başkanı, "100 dosya bekliyor. B.Ç.'ye sıra nisanda gelir" dedi..
Bura'da14 yaşındaki B. Ç.'ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Vakit gazetesinin eski yazarı Hüseyin Üzmez, dün küçük kızın annesi Livaze Z.(36) ile birlikte 4'üncü kez, hâkim karşısına çıktı. Duruşmada, Mahkeme Heyeti Başkanı Kadir Ünal, mağdur B.Ç.'nin beden ve ruh sağlığının bozulup bozulmadığına dair İstanbul Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu'ndan istenen raporun henüz mahkemeye ulaşmadığını söyledi. Dava, eksikliklerin giderilmesi için 24 Mart'a ertelenirken, Üzmez de adliyenin arka kapısından çıkmak isterken yine kadınların tepkisiyle karşılaştı.

İKİNCİ RAPOR
Bu arada, Üzmez'in tahliye ettiren raporu hazırlayan Adli Tıp Kurumu'nun ikinci raporunu en erken nisan ayında verebileceği ortaya çıktı. Bilindiği gibi, "Küçük kızın ruh sağlığı bozulmamıştır" içerikli birinci rapor itirazlar üzerine iptal edilmişti. SABAH'a konuşan İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanı Keramettin Kurt, mahkemenin istediği yeni raporun, Adli Tıp Kurulu Genel Kurul tarafından verileceğini belirterek, "Her ayın sonunda ayda bir kez toplanan kurulda, tutuklu dosyalarına öncelik veriliyor. Ancak dosyaların kuruma geliş sırası da dikkate alınıyor. Her genel kurulda yaklaşık 30 dosyaya bakılıyor ve şu anda 100 dosya bekliyor. B. Ç.'nin dosyası da şubat ayı başında geldi ve özel bir uygulama yapılarak öne alınmadı. B. Ç.'nin dosyası sanırım mart veya nisan sonu yapılacak olan genel kurullardan birinde ele alınacak. Artık geçmişte olduğu gibi kurul üyelerinin önünde muayene yapılmıyor. Toplam 40 kişiden oluşan kurul B.Ç.'yi özel aynalı odada, içeriye yerleştirilen kamera ve ses sistemiyle birlikte doktor kontrolünde muayene edecek" dedi.

RAPORLA TAHLİYE
Bu açıklamaya göre daha önce, Üzmez'in tahliyesini sağlayan raporu kısa sürede veren kurumun ikinci raporu, postada kalacağı 15- 20 günlük sürede göz önüne alınırsa, en iyi ihtimalle nisan ayı ortasında, en kötü ihtimalle de mayıs ayında mahkemeye ulaşacak ve 24 Mart'taki gelecek duruşmaya da yetişmeyecek. İstanbul Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Dairesi tarafından 19 Eylül 2008'de yapılan muayeneden 3 gün sonra yazılan rapor, 28 Ekim'deki duruşmada mahkemeye ulaşmış ve Üzmez bu raporla tahliye edilmişti.