kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
BÜLENT CANKURT

Kış ortasında Bodrum nostaljisi

İstanbul'un elitlerinin favori restoranı Topaz, 'Gümüşlük Nostaljisi' adı altında özel bir gece düzenledi. Midesine düşkün elitler, Bodrum'dan getirtilen taze dil balığının servis edildiği geceye akın etti.
Ekonomik krizin etkisiyle bu kış yeme-içme ve eğlence sektöründe 'özel geceler' trendi baş gösterdi. Özellikle hafta içi müşteri sıkıntısı çeken mekanlar özel parti ve özel gecelerle bu günleri hareketlendirmeye çalışıyor. Gece kulüplerinin konsept partilerinden sonra restoranlar da benzer uygulamaya gitti. Elitlerin restoranı Topaz da salı günü 'Gümüşlük Nostaljisi' adıyla özel bir gece düzenledi. Gerçi Topaz'ın bu özel gecesi diğerleri gibi müşteri sıkıntısından kaynaklanmıyor. Zaten Gümüşlük Nostaljisi her hafta değil, ayda bir tekrarlanacak.

DİL BALIKLARI BODRUM'DAN...
Bu gecenin özelliği, o ay denizlerde avlanan bir balık türünün en taze haliyle servis edilmesi. İlk gecenin balığı da Bodrum'dan özel olarak getirilen dil balığıydı. Bu arada gecenin adının neden Gümüşlük Nostaljisi olduğunu merak edenler için de hemen söyleyeyim; Topaz'ın sahibi Kaya Demirer, restorancılığa Bodrum-Gümüşlük'te başlamıştı. Ayrıca Gümüşlük, yıllardır Bodrum'da balık yemek isteyenlerin en çok rağbet ettikleri adrestir. O yüzden Kaya Bey, İstanbul'da elitlere kışın ortasında Gümüşlük nostaljisi yaşatmak istemiş ve adını da böyle koymuş.

HERKES MUTLU AYRILDI
Ağızlarının tadını bilen, damak zevki olan elitler, Topaz'daki Gümüşlük Nostaljisi gecesine adeta akın etti. Gülin- Akın Öngör çiftinden Ahu Aysal'a, Zeynep Dereli'den Ceyla Gölcüklü'ye kadar kimi ararsanız oradaydı. Dil balığından yapılan çeşit çeşit lezzetleri tadan elitler, geceden o kadar mutlu ayrıldı ki, Kaya Demirer'e, mart ayındaki gece için daha o geceden rezervasyon yaptırdılar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın