kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
BÜLENT CANKURT

Kayaktan önce sanat

Sömestr tatili için çoluk çocuk kayak merkezlerine akın eden İstanbul'un elitleri, tatil öncesi İstanbul Modern'deki 'Gölgeye Övgü' isimli serginin açılışında bir araya geldi.
İstanbul'un elitlerinin sanata düşkün olduklarını bilmeyen yoktur. Şehirdeki kayda değer sanatsal etkinlikleri hiç kaçırmazlar. Yurtdışı seyahatlerinde de müzeleri ve sergileri görmeden dönmezler. Sanat düşkünü elitler, 2000'lere gelene kadar, İstanbul'un müze ve sergi konusunda birçok şehre göre çok geride olmasından dert yanalardı. Neyse ki, bu soruna kendi içlerinde çözüm ürettiler. Koç, Sabancı, Eczacıbaşı ve Kıraç Aileleri müzeler açtı ve dünyanın en önemli eserlerini İstanbul'da tutkunlarıyla buluşturmaya başladı. İşte son örnek; İstanbul Modern, şimdiye kadar açtığı birçok önemli sergiye bir yenisini daha ekledi.

İSTANBUL'DAN ATİNA'YA
Geleneksel gölge tiyatrosunun 20. yüzyıl başında sinemaya ve günümüz çağdaş sanatına etkilerini keşfetmenizi sağlayacak 'Gölgeye Övgü' adlı sergi önceki gün Oya Eczacıbaşı'nın verdiği bir davetle açıldı. Yedi ayrı ülkeden sekiz çağdaş sanatçının ve 20. yüzyılın ilk yarısından iki usta sinemacının en önemli eserlerini bir araya getiren serginin açılış davetine İstanbul elitleri adeta akın etti. Sergilenen eserlerin her birini yakından inceleyen elitler, sömestr tatili öncesi bir araya gelme fırsatı da yakalamış oldu. Önce Dublin'de sergilenen, 6 Mayıs'a kadar İstanbul'da sanat tutkunlarıyla buluşacak olan Gölgeye Övgü sergisi daha sonra da Atina'ya gidecek.