kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Oyunda Behzat Uygur’un eski şık ve bakımlı halinden eser yok!

Saçı sakalı geçtim artık tırnak bile kesmiyorum

İLKER GEZİCİ
07.02.2009
'Tuhaf İkili' isimli oyunu için imaj değiştiren Behzat Uygur: Oyunda inandırıcılığımı kaybetmeyeyim diye tırnaklarımı bile kesmiyorum..
Süheyl&Behzat Uygur Tiyatrosu'nun, 30 Ocak'tan beri Bahariye Sanat Merkezi'nde sahnelenen 'Tuhaf İkili' adlı oyunu büyük ilgi görüyor. Oyunda; eşlerinden ayrıldıktan sonra zorunlu sebeplerle aynı evde yaşamaya başlayan iki arkadaşın hikayesi anlatılıyor. Son derece titiz ve simetri hastası olanı Süheyl Uygur canlandırırken dağınık ve pis olanı da her zaman şık ve bakımlı görmeye alıştığımız Behzat Uygur oynuyor. Uygur, rol için iki aydır da saçını ve sakalını kesmiyor.

SÜHEYL TEMİZLİK YAPIYOR
Bu haline oldukça alıştığını söyleyen Uygur, daha inandırıcı olsun diye tırnaklarını bile kesmediğini söylüyor: "Önemli olan seyirciyi inandırmak... Yaşananların gerçek olduğunu hissettirebilmek. Süheyl de takıntılı bir adamı oynadığı için evde temizlik yapmaya başladı. Nasıl bulaşık yıkanır, nasıl silinip süpürülür bilmesi gerekir, ki sahneye yansıtabilsin!"

ÇOK KEYİFLİ GEÇİYOR
Oyunun sadece komedi değil, ağlatacak sahneleriyle de dikkat çektiğini belirten Uygur şunları söylüyor: "Seyircimizi şaşırtıyoruz; gözyaşlarını gülmekten de siliyor ağlamaktan da... Oyunda; evliler, evlenmeyi düşünenler ve eşlerinden ayrılanlar kendilerinden bir şeyler buluyor ve yaşamlarını sorguluyor. İki saat 15 dakika boyunca çok keyifli bir oyun seyrettiriyoruz ve insanlar oyundan çok mutlu ayrılıyorlar."
Haberin fotoğrafları