kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Meclis Başkanlığı'nda dokunulmazlık dilekçem var"

Giriş Saati : 07.02.2009 11:00
Güncelleme : 07.02.2009 20:30
Yeni Haber
Kemal Kılıçdaroğlu, Üsküdar Cumhuriyet Savcılığı'nın, dokunulmazlığının kaldırılması yönünde fezleke hazırlayacağı iddialarına, "Kaldırsınlar. Benim Meclis Başkanlığı'nda dokunulmazlığımın kaldırılması ile ilgili dilekçem zaten var." diye cevap verdi. Araştırmacı-yazar Talip Doğan Karlıbel'in "PKK işbirliği, bölücülük, sivil darbe girişimciliği." iddialarına yönelik soruları ise yanıtsız bıraktı.

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ile Şişli Kurtuluş'ta bir restoranda yemek yedi. Yemek sonrası kendisine sorulan soruları cevaplandıran Kılıçdaroğlu, Üsküdar Cumhuriyet Savcılığı'nın dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin fezleke hazırlayacağı yönündeki soruya, "Biz dokunulmazlığın arkasına sığınmayız. Biz, Meclis Başkanlığı'nda dokunulmazlığımızın kaldırılması için dilekçe verdik." diye cevap verdi.

Araştırmacı-yazar Talip Doğan Karlıbel'in Üsküdar Cumhuriyet Savcılığı'na verdiği suç duyurusundaki, "PKK ile işbirliği, bölücülük ve sivil darbe girişimi" iddialarına yönelik soruları ise cevapsız bıraktı.

Başbakan Recep Tayyib Erdoğan'ın, "muhatabım değil" şeklindeki açıklamasına da değinen Kılıçdaroğlu, "Muhatap olan sayın Başbakan'dır. Toplantılarda açıklama yapan, sürekli beni eleştiren Başbakan'dır. İster alsın, ister almasın" dedi. Kılıçdaroğlu, CHP'nin Kur'an Kursu açılımını da değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, "CHP, her dönemde ve ortamda dine saygılı olmuştur. Kişilerin dinsel inançlarına saygılı olmuştur. Bu konuda en ufak bir terddüt söz konusu değildir. Biz yasadışı din eğitiminin doğru olmadığını söylüyoruz. Dolayısıyla, kişiler yasalara uygun olarak, Diyanet İşleri Başkanlığı gözetiminde, bu konudaki yetkin hocalar aracılığı ile Kur'an öğrenmek isterlerse, dini duygularını güçlendirmek isterlerse, biz de katkı sağlarız" şekilinde konuştu.

Eyüp Belediye Başkan Aday Adayı Emin Atmaca ve onunla birlikte CHP'ye üye olan çarşaflı kadınların CHP üyeliğinden ayrılmasına ilişkin soruyu da cevaplandıran Kılıçdaroğlu, aday sayısının birden fazla olmasının bu tür durumlara yol açtığını belirterek, "Bir yerde birden fazla aday varsa, adaylardan biri seçilecektir. Dolayısıyla kırgınlıklar oluyor. Bu kırgınlıkları da doğal karşılamak lazım. Bu durum bütün partilerde yaşanabiliyor." dedi.

Kılıçdaroğlu, Gürsel Tekin ile birlikte Mersedes Vito Marka bir araca binerek korumalarının eskortluğunda restorandan ayrıldı.

(CİHAN)