kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Adaymetre

07.02.2009
Manisa'da il genelinde hiçbir ilçe ve beldede teşkilatı olmayan Liberal Demokrat Parti kadın bir belediye başkan adayı çıkardı. LDP adayı Fatoş Ünal Kanıtemiz, "Ben 1999 yılından bu yana LDP'den hiç kopmadım. Şu an teşkilatlanmamız yok. Ancak ciddi bir oy potansiyeline sahibiz" dedi.
Rıdvan KÖRPE/SABAH

Çadırda seçim bürosu
Bodrum'un Konacık beldesinde CHP'li başkan adayı Hasan Hüseyin Özmert, boş dükkân bulamayınca yörük çadırında seçim ofisi kurdu. Kurulacak çadır yeri için Adayer Mevkisi'nde karar kılan Özmert, İbrahim Talay'a ait araziyi 2 aylığına kiraladı. İki ay için 400 YTL kira ödemeyi taahhüt eden CHP'li aday, seçmenleriyle buluştu.
Zeki ÖZKESKİN-BODRUM/SABAH

Cezaevinden aday oldu
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 7 ay önce belediyeye yönelik olarak düzenlenen yolsuzluk operasyonu kapsamında tutuklanan ve ağır ceza mahkemesinde yargılaması süren CHP'li Belediye Başkanı Altan Ersin, bağımsız belediye başkan adaylığı için avukatı aracılığı ile başvuru yaptı. CHP'nin adayı ise eski başkanlardan diş hekimi Ünal Baysan oldu.
Levent SİLİSTRE - ÇORLU

40 vekilli çıkarma
CHP Grup Başkan Vekilleri Kemal Anadol ve Hakkı Süha Okay ile 40 milletvekili, partinin Bolu Belediye Başkan adayı Tanju Özcan'a seçim çalışmalarında destek vermek için kente geldi. Uzun bir araç konvoyu ile kent merkezine gelen milletvekilleri "Kırmızı Beyaz Değişim'' sloganıyla Bolu halkından Özcan için destek istedi.
SABAH

Durak karşı dava açtı
Dana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Kamu Görevlileri Etik Kurulu'nca, eşine ait taşınmazı avantajlı bir duruma getiren imar planı değişikliğine ilişkin "dürüstlük ve tarafsızlık'' ilkelerine aykırı davrandığına ilişkin verilen kararla ilgili Adana Bölge İdare Mahkemesi'ne itiraz etti ve 1 TL'lik sembolik tazminat davası açtı.

Bekaroğlu SP adayı
Ertuğrul Günay'ın AKP için terk ettiği siyaset arkadaşı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, Saadet Partisi'nden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Fazilet Partisi döneminde Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül ve Bülent Arınç'la birlikte görev yapan Bekaroğlu, 2007 seçimlerinde oyunu "milletin vicdanı" olarak kabul ettiği Saadet Partisi'ne vereceğini söylemişti. Günay ile "Yeni siyaset" adını verdikleri bir hareket başlatan Bekaroğlu, siyasete Refah Partisi döneminde Rize'den milletvekili olarak girdi. Refah kapatılınca Fazilet'e geçen, Fazilet kapatılırken de Saadet Partisi'ni tercih eden Bekaroğlu, Saadet'ten muhalefet edemediği için ayrıldı.
Haberin fotoğrafları