kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

DTP ve MHP'lilerin kavgası

Giriş Saati : 06.02.2009 17:12
Güncelleme : 06.02.2009 22:52
Yeni Haber
Van'ın Muradiye ilçesinde belediye başkan adayı tanıtım toplantısı düzenleyen DTP ile MHP üyeleri arasında çıkan taşlı sopalı kavgada 1'i polis 3 kişi hafif yaralandı.

Cumhuriyet Caddesi'nde düzenlenen mitingde, Demokratik Toplum Partisi (DTP) milletvekili Özdal Üçer'in konuşması sırasında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) binasının balkonundan bir kişinin grup aleyhine alaylı sözler sarf ettiği öne sürüldü. Bunun üzerine DTP mitingine katılan grup, parti binasına sopa, taş ve buz parçaları fırlattı.

MHP İlçe Başkanlığı binasının camlarının kırılması gerginliği daha da tırmandırdı. Taraflar arasında taşlı sopalı kavga çıkarken, otobüsün üzerinde konuşma yapan milletvekili Özdal Üçer, güvenlik görevlilerinin olaya müdahale etmesini isteyerek partililerine saldırı yapmamalarını anons etti. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin iki tarafla da görüşmesinin ardından olayların büyümesi önlendi ve DTP heyeti Çaldıran ilçesine hareket etti. Çıkan olaylarda atılan taş ve sopalarla alnından yaralanan 1 polis memuru ile MHP'li 2 kişi hastanede ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildi.

MHP İlçe Başkanı Vezir Çavuşoğlu, kendilerine yapılan saldırıyı kınayarak, "Herkes aday olabilir, önemli olan bu ve buna benzer mitinglerin olaysız geçmesidir. Demokrasi ve özgürlükten söz eden DTP'liler, gittikleri her yerde bu tür olaylar çıkararak kendilerini yandaşları olan medya tarafından haklı olarak gösteriyor. Biz bunları şiddetle ve nefretle kınıyor ve asla tasvip etmiyoruz" dedi.

DTP İlçe Belediye Başkan Adayı İzzet Çelik ise, "Biz burada kavga etmek için değil, hizmet etmek için aday olduğumuzu belirtmek üzere toplandık. Olaylarla bir yere varılamaz. Bizim kazanacağımızı bildikleri için bu olayları özellikle çıkarıyorlar. Böyle olaylara asla fırsat vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.