kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Ergenekon" duruşması 9 Şubat Pazartesi gününe ertelendi

AA
Giriş Saati : 06.02.2009 20:53
Güncelleme : 06.02.2009 22:52
Yeni Haber
''Ergenekon'' davasının bir sonraki duruşması, 9 Şubat Pazartesi günü yapılacak.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün 49'uncusu görülen duruşmada verilen aranın ardından, Başkan Köksal Şengün, Mahkeme Heyetinin kararlarını açıkladı.

Mahkemenin, 5 Şubat Salı günkü duruşmada ''Ergenekon Şeması'' adı verilen şemaya ilişkin aldığı kararda iddia edildiği gibi sanıklara yönelik mukayese teşkil edebilecek ya da aşağılayıcı hiçbir beyan bulunmadığını belirten Mahkeme Heyeti, mahkemenin, kişiler arasında kesinlikle hiçbir konuda ayrım yapmasının söz konusu olamayacağını belirtti.

Mahkeme Heyeti, bu nedenle kararın geri alınması yönündeki taleplerin reddine hükmetti.

Vedat Yenerer'e ait tüfeğe ilişkin Adli Tıp Kurumunca saptanan bulgular ile soruşturma aşamasında yapılan kriminal incelemede elde edilen bulgular arasında farklılık bulunduğunu kaydeden Mahkeme Heyeti, bu nedenle silahın Adli Tıp Kurumu Fizik İhtisas Dairesine gönderilerek açıklayıcı rapor alınmasına karar verdi.

Mahkeme Heyeti, MİT tarafından gönderilen 6 adet DVD'nin gerekli açılımının yapılarak, Tuncay Güney ile ilgili mülakat dışında herhangi bir beyanı içeren konu bulunup bulunmadığının incelenmesi için, Üye Hakim Hüsnü Çalmuk'un naip hakim olarak tayinini kararlaştırarak, Doğu Perinçek'in bu DVD'lere ilişkin talebinin daha sonra karara bağlanmasına hükmetti.

Kemal Kerinçsiz ve avukatı Tolga Akalın'ın taleplerini reddeden Mahkeme Heyeti, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamını kararlaştırarak, duruşmayı 9 Şubat Pazartesi günü saat 09.30'a erteledi.