kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Eyüp Aratay Selim Şiper M. Aslan Değirmenci Ahmet Öztürk

Maliye, benzinli araçlardan kilometrede 15 kuruş alıyor

06.02.2009
İpragaz ve M Oil'in işbirliği toplantısında konuşan İpragaz CEO'su Selim Şiper, 1 kilometre yol kat eden benzinli bir araçtan 15 kuruş, otogazlı araçtan 7.3 kuruş, dizel araçtan ise 7 kuruş vergi alındığını söyledi..
400 istasyonu ile Türkiye'nin en büyük 8. akaryakıt dağıtım şirketi M Oil ve LPG pazarının önde gelen şirketi İpragaz, işbirliği anlaşması yaptı. İpragaz CEO'su Selim Şiper yapılan bu anlaşma ile otogaz ve LPG pazarındaki paylarını artırmayı hedeflediklerini dile getirerek şu anda çeşitli akaryakıt dağıtım şirketlerinde 390'a yakın istasyonda hizmet verdiklerini söyledi. M Oil de 400 olan istasyon sayısını, yıl sonuna kadar 450'ye çıkarmayı hedeflediğini açıkladı.

VERGİ GAZDA ARTSIN
Soruları da yanıtlayan Şiper, LPG'den alınan vergilerin yüksek olduğunu ve 2009 yılında bütçede hedeflenen ÖTV gelirlerine ulaşılabilmesi için yeni vergilerin konulmaması gerektiğini söyledi. Şu anda en az ÖTV'nin doğalgazdan alındığına dikkat çeken Şiper, "Kırsal kesimde ısınmak veya yemek pişirmek için LPG'li tüp kullanan bir kişi İstanbul'da doğalgaz kullanan bir kişiye göre 31 kat daha fazla vergi ödüyor. Bu adaletsiz bir durum" diye konuştu. Devletin vergi gelirini artırabilmek için doğalgaza 1 kuruş ÖTV zammı yaptığı takdirde 400 milyon TL gelir elde edeceğini kaydeden Şiper, "Bu da insanların hayatında büyük bir değişime yol açmaz" diye konuştu. Türkiye'nin otogaz ve benzinde dünyanın en fazla vergi ödeyen ülkesi olduğuna dikkat çeken Şiper, dizelde ise Türkiye'nin dördüncü sırada yer aldığını kaydetti. Selim Şiper, dünyanını birçok ülkesinde ve Avrupa Birliği'nde çevreci olması nedeniyle otogaz kullanımının özendirildiğine dikkat çekti.
Haberin fotoğrafları