kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Büyük resim için tıklayın

Sıfırcı hocadan Türkiye'ye destek

06.02.2009
Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin notunun IMF ile anlaşma olmasa da değişmesinin beklenmediğini belirtti. Türkiye'nin farklı kaynaklardan finansman bulabileceğine dikkat çeken Fitch "IMF ile anlaşma olumlu bir gelişme olur" dedi..
Uluslararası Para Fonu IMF ile yeni bir stand-by için görüşmelere verilen on günlük ara bugün sona eriyor. Görüşmelere verilen bu molanının uzayıp, uzamayacağı tartışıladururken Türkiye'nin fondan alacağı krediye ihtiyaç duyup duymadığı konusunda bir değerlendirme de uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarından Fitch Ratings'ten geldi. Fitch, Türkiye'nin kredi notunun Uluslararası Para Fonu (IMF) ile herhangi bir anlaşma olmasa da değişmesinin beklenmediğini belirtti. Fitch'in gelişmekte olan Avrupa ekonomilerinden sorumlu yetkilisi Edward Parker, "IMF ile anlaşma Türkiye için olumlu bir gelişme olur. Ancak Türkiye, anlaşma olmaması halinde farklı kaynaklardan finansman bulabilir. Bu durum kredi notunun düşürülmesini gerektirmez" dedi.

NOTU TEYİT ETMİŞTİ
Fitch geçtiğimiz ay Türkiye'nin BB(-) olan uzun dönemli döviz cinsinden kredi notunu aynen teyit etmiş, görünümünü de ''durağan'' olarak açıklamıştı. Kredi derecelenedirme kuruluşu 13 Ocak'taki değerlendirmesinde, zamanında yapılacak bir IMF anlaşmasının, mevcut belirsiz küresel ortamda, Türkiye'nin iç ve dış finansman risklerini azaltacağını da vurgulamıştı. Yapılan analizde Türkiye'nin, güçlü bankacılık sisteminin de yardımıyla, şimdiye kadar küresel kredi krizinden nispeten az etkilendiği belirtilirken, bu yıl ekonominin yüzde 0.5 oranında daralacağı öngörülmüştü.