kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Essen Ekonomi Teşvik Kurumu Genel Müdürü George Arens yanındaki heyetle Denizli'de 20'ye yakın firmaya projesini anlattı.

Alman harp bölgesinin kapısı Denizlili tekstilcilere açıldı

BARIŞ ERGİN - DENİZLİ
06.02.2009
Almanya'ya II. Dünya Savaşı'nda silah üreten ve Avrupa'nın üçüncü büyük sanayi merkezi olan Ruhr, alışveriş merkezine dönüşüyor. Almanlar Denizli ev tekstilcilerini çekmek için turlara başladı..
İkinci Dünya Savaşı'nda dünyaya kök söktüren Alman ordusunun, panzer birliklerinin ve ağır toplarının üretildiği Ruhr bölgesindeki fabrikalar artık alışveriş meraklılarına hizmet verecek. Şehrin hemen yanında bulunan bölgedeki fabrikalar yıkıldı ve yerine çeşitli markaların yer aldığı merkezler inşa edilmeye başlandı. Örneğin sadece IKEA'nın 40 bin metrekarelik bir merkezi bulunuyor. Bunun dışında ThyssenKrupp, RWE ve E.Onun da merkezleri burada olacak. Avrupa'nın Londra ve Paris'ten sonra en gelişmiş bölgesi olan Ruhr'a Türkiye'den de Denizli firmaları davet edildi. Essen Ekonomi Teşvik Kurumu Genel Müdürü Georg Arens ve ekibi Türkiye'ye gelerek Denizlili firmalar ile görüşmeye başladı. Denizli'nin ev tekstili ürünlerini bu alışveriş bölgesinde görmek istediklerini söyleyen Arens, amaçlarının firmaların teker teker yer alması olmadığını dile getirdi. Arens'in teklifi Merter Markalar birliği çatısı altında 78 firmanın katıldığı MOL'a benziyor.

NÜFUSUN % 10'U TÜRK
Arens, "Biz birçok firma ile görüşerek oldukça büyük bir ev tekstili merkezi yapmayı planlıyoruz. Şu anda üzerinde durduğumuz ülkelerden en önemlisi Türkiye. Çünkü Essen'de yaşayanların yüzde 10'u Türk. Bu kitleye ürün satmak için de Türk markalarının burada olması çok avantajlı" dedi. Ruhr bölgesinin 5.3 milyon kişilik bir nüfusa sahip bölgenin hemen yanında yer alan küçük bir merkezin sadece inşa maliyeti 300 milyon euro olarak gerçekleşmiş.
Haberin fotoğrafları