kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Kare As: Çocukla hafta sonu

29.01.2009
İçinde bulunduğumuz bu tatil günlerinde çocuklarınızla güzel zaman geçirecek yerler mi arıyorsunuz? Anne ve babalardan oluşan jüri üyelerimize çocuklarıyla ne tür aktiviteler yaptıklarını, onları nerelere götürdüklerini sorduk ve çocuklarla gidilecek keyişi adresleri belirledik..
RESTORAN-KAFE
(Aldığı oy: 5)

Çocuklara yemek yedirmek zor zanaat. Ama onlar için yemek yemeyi eğlenceli bir hale getiren pek çok mekân var. Üstelik hepsinde de onların damak tadına uygun lezzetler bulunuyor. Bunlardan biri, tam bir çocuk cenneti olan, orman gibi dekore edilen Rainforest Cafe. İstinye Park'taki bu mekân, Neşe Erberk'in tercihi. Fem Güçlütürk, çocuğunu Ulus'taki Taboo restorana ve Kanyon'daki Num Num'a götürüyor. Şelale Kadak ise oğluyla geniş bir alana sahip olan Otto Santral'a gidiyor ve diyor ki "Cumartesi günleri çocuklarla ilgilenen bir öğretmen oluyor. Bir keresinde oğlum Ömer'le balon ve resim yaptılar." Kadak'ın diğer önerisi ise Hilton Otel'deki My Little Hilton etkinliği. Burada anne-babalar brunch yaparken, çocukları da aşçılarla yemek yapıyor. Feryal Gülman'ın da çocuklar için lüks bir mekân tavsiyesi var: "Oğlum suşi seviyor; bu nedenle Mori veya Vogue'a götürüyorum." Zeynep Casalini daha mütevazı bir öneride bulunuyor. "Çocukların favorisi olan köfte yemek için Eyüp'e gidebilirsiniz."

BUGS BUNNY BUZDA
(Aldığı oy: 4)
27 Ocak-8 Şubat tarihleri arasında Turkcell Kuruçeşme Arena'da sahnelenecek olan Bugs Bunny Buzda paten gösterisini, hem çocukların hem de büyüklerin keyif alarak izleyecekleri kesin! Bugs Bunny, yanında getirdiği arkadaşları Daffy Duck, Tweety, Sylvester, Speedy Gonzales, Grannybüyükanne ve Tazmanya Canavarı'yla beraber sahne alacak. Bugs Bunny ve arkadaşları, Jules Verne'in dünyanın tüm dillerine defalarca çevrilen, pek çok sinema filmine konu olan 80 Günde Devr-i Alem romanından uyarlanarak hazırlanan gösteride ABD, Meksika, Brezilya, Avustralya, Çin, Hindistan, Afrika gibi birçok ülkeyi gezdi. Gösteri için Kuruçeşme Arena'da olimpik buz pateni ve özel bir sistemle ısıtılan çadır kuruldu. Tülin Kozikoğlu, Neşe Erberk, Gürcan Bilgiç ve Begüm Şen'in de çocuklarıyla birlikte gitmeyi düşündükleri bu gösterinin biletlerini www.biletix.com'dan ya da BKM Gişesi'nden alabilirsiniz.
Bilet fiyatları: 66, 56, 45, 33 TL

KAYAK
(Aldığı oy: 4)

Kışın en büyük keyiflerinden biri de çocuklarla beraber kayak tatiline çıkmak. Çocukları hem farklı bir ortama sokmak hem de bir spor öğrenmelerini sağlamak için kayağa gitmek iyi bir seçenek. Üstelik bu tip sporlara küçük yaşta başlamanın faydası tartışılmaz bir gerçek. Kışları ailecek bir haftalık kayak tatiline çıktığını söyleyen Feryal Gülman, yurtiçinde Uludağ'a gidip La Chale Yazıcı Otel'de kaldığını, yurtdışında da İsviçre ya da Fransa'yı tercih ettiğini belirtiyor. Begüm Şen ise Uludağ'daki Alkoçlar Otel'i beğendiğini anlatıyor. Diğer jüri üyelerimiz Tülin Kozikoğlu kayak için Avusturya'yı, Gürcan Bilgiç Kastamonu Ilgaz'daki kayak merkezini tercih ediyor.

SERGİ
(Aldığı oy: 3)

Artık özellikle İstanbul'un her köşesinde bir sergi var. Neşe Erberk, bunların arasından, kızlarıyla beraber İstanbul Modern'de 6 Mayıs'a kadar devam edecek olan 'Gölgeye Övgü' sergisine gitmeyi planlıyor. Bu sergi, halk masallarına veya yalın çağdaş anlatılara dayanan çalışmaları kapsıyor. Zeynep Casalini ise Sakıp Sabancı Müzesi'ndeki, bu hafta sonu son iki günü olan 'İstanbul'da Bir Sürrealist: Salvador Dali' sergisine gitmenizi öneriyor. Tülin Kozikoğlu ise Rahmi Koç Müzesi'ndeki Henry Kupjack'ın yılların deneyimi ve çocukluk hayalgücüyle hazırladığı, 15 Mart'a kadar gösterilecek olan 'Hayallere Sığmayan Minyatür Odalar' sergisine gitmeyi planlıyor.

PARK
(Aldığı oy: 3)
Havalar ister sıcak isterse soğuk olsun, çocuğunuzla beraber temiz hava alıp eğlenmek için parka gidebilirsiniz. Bunun için Şelale Kadak deniz kıyısında hem yürüyüş yapılabilen hem de çocukların rahatça oynayabileceği Bebek Parkı'nı tercih ediyor. Bengi Semerci, "Ülkemizin her şehrinde güzel parklar var. İstanbul'da ise Sütlüce'deki Miniatürk'ün bahçesini önerebilirim," diyor. Neşe Erberk, evinin yakınında olduğu için Akatlar'daki Sanatçılar Parkı'na gittiğini söylüyor.

SİNEMA
(Aldığı oy: 3)
Kuşkusuz çocukların ve gençlerin en sevdiği aktivitelerden biri sinemaya gitmek. Levent Üzümcü, önümüzdeki günlerde oğluyla beraber Despero filmine gitmeyi düşünüyor. Gürcan Bilgiç ise oğullarıyla Corneline Funke'ın kitabından uyarlanan ve fantastik bir hikâyeyi anlatan Mürekkep Yürek adlı filme gitmeyi planlıyor. Diğer jüri üyelerimizden Bengi Semerci de bir psikiyatr olarak çocuklarla beraber sinemaya gitmenin faydalı bir aktivite olduğunu düşünüyor.

TİYATRO
(Aldığı oy: 3)

Çocukların hayal dünyalarını yansıtan tiyatro oyunları, çocukları adeta farklı bir dünyaya götürüyor. Levent Üzümcü, çocuğunu Şehir Tiyatroları'nda gösterilen Küçük Hayalet adlı oyuna götürmeyi düşünüyor. Bu fantastik oyun, yarın 11.00'de Haldun Taner Sahnesi'nde. Neşe Erberk ise Mustafa Kemal Merkezi'nde 31 Ocak-8 Şubat arasında düzenlenecek Çocuk Tiyatroları Festivali'ne kızlarını götüreceğini söylüyor. Bengi Semerci de tiyatronun önemini vurguluyor.

GEZİ
(Aldığı oy: 3)
Çocuklarınızla hem baş başa olup hem de yeni yerler keşfetmek istiyorsanız, günübirlik geziler sizin için biçilmiş kaftan. Zeynep Casalini günübirlik geziyi şehir içinde, Tarihi Yarımada'da yapmanızı öneriyor ve "Artık çok turistik olsa da her gün gördüğümüz yerlerden farklı," diyor. Levent Üzümcü ise "Ailece bir Sapanca gezisi planlıyorum. Yakın olduğu için yol yorgunluğu da olmayacak," diyor. Fem Güçlütürk ise Belgrad Ormanı'nda bisiklete binmeyi sevdiklerini söylüyor.

SPOR
(Aldığı oy: 2)
Onunla birlikte spor yapmak gibisi yok değil mi? Fem Güçlütürk baskete meraklı olan oğlunu Kanyon'daki Mars Athletic Club'ta basket oynamaya götürüyor. Feryal Gülman ise çocuğuyla beraber Klassis Golf&Country Club'a gidip golf oynamayı tercih ediyor.

HAYVANAT BAHÇESİ
(Aldığı oy: 1)

Gebze'deki Darıca Hayvanat Bahçesi, Şelale Kadak'ın çocuğuyla beraber gitmeyi planladığı yerlerden biri. Her gün 09.00-17.00 saatleri arasında açık olan hayvanat bahçesinde, 1993 senesinde açılan Kuş Cenneti ve Botanik Parkı da bulunuyor. Ziyaretçilere dinlenme, eğlenme ve öğrenme imkânı sağlayan bir kültür merkezi haline gelen hayvanat bahçesindeki hayvanlar doğadaki yaşam ortamlarına uygun barınaklarda yaşıyorlar.

Restoran-Kafe * * * * *
Bugs Bunny Buzda * * * *
Kayak * * * *
Sergi * * *

Gürcan Bilgiç (Spor yorumcusu)
* Ilgaz'da kayak
* Mürekkep Yürek filmini izlemek
* Bugs Bunny Buzda paten gösterisini izlemek
* Halısahada top oynamak

Zeynep Casalini (Şarkıcı)
* Evde mısır patlatmak ve film seyretmek
* Tarihi Yarımada'ya gitmek
* Eyüp'te köfte yemek
* Dali sergisini gezmek

Neşe Erberk (İşkadını)
* Sanatçılar Parkı'na gitmek
* Bugs Bunny Buzda paten gösterisini izlemek
* İstanbul Modern'de 'Gölgeye Övgü' sergisini gezmek
* MKM'deki Çocuk Tiyatroları Festivali'ne gitmek
* Rainforest Cafe'de yemek

Feryal Gülman (İşkadını)
* Kayağa gitmek
* Evde DVD izlemek
* Mori veya Vogue'da suşi yemek
* Klassis Golf&Country Club'da golf oynamak

Fem Güçlütürk (Halkla ilişkilerci)
* Okay Temiz'in perküsyon kursu
* Hadımköy'de Süleyman Memnun'un çocuklar için motokros eğitimi
* Belgrad Ormanı'nda bisiklete binmek
* Mars Athletic Club'da basket oynamak
* Num Num veya Taboo restoranda yemek

Şelale Kadak (Gazeteci)
* Haliç'teki Dolphinarium'a gitmek
* Otto Santral'de yemek
* Bebek Parkı'nda zaman geçirmek
* Darıca Hayvanat Bahçesi'ni gezmek
* My Little Hilton etkinliği

Tülin Kozikoğlu (Çocuk psikoloğu)
* Kayağa gitmek
* Bugs Bunny Buzda paten gösterisini izlemek
* Rahmi Koç Müzesi'nde 'Hayallere Sığmayan Minyatür Odalar' sergisini gezmek
* Mohini Çocuk Yaşam Merkezi'ne gitmek

Bengi Semerci (Çocuk psikiyatristi)
* Parka gitmek
* Sinemaya gitmek
* Balık tutmak

Begüm Şen (İşkadını)
* Mayadrom Party Kids'e gitmek
* Uludağ'a gitmek
* Bugs Bunny Buzda paten gösterisini izlemek

Levent Üzümcü (Oyuncu)
* Küçük Hayaletoyunu
* Ailece Sapanca gezisi
* Bir partievinde parti yapmak
* Despero filmini izlemek
Haberin fotoğrafları