kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Her kadın kırmızı ruj sürebilir!

05.02.2009
Kırmızı ruj sürüp de soluk benizli, iddialı veya palyaçomsu görünmemek elinizde. Önemli olan uygun tonu bulmak ve birkaç püf noktasını öğrenmek..
Defile raporlarına bakılırsa kış sezonunun en dikkat çeken makyaj trendlerinden biriydi, kırmızı ruj. Aslında kırmızı ruja trend demek çok doğru olmaz. Çünkü moda akımları hangi yöne doğru giderse gitsin, sosyal ve ekonomik koşullar hangi yönde seyrederse seyretsin, kırmızı ruj, kadınların en vazgeçilmez makyaj unsurudur. Erkeklerin de çok beğenmesine rağmen, birçok kadın kırmızı tonlarından uzak durur. Bunun asıl nedeni, doğru uygulamayı bilmemeleridir aslında. Çünkü kırmızı ruj, yanlış uygulandığında yüzü solgun ve kimi zaman da palyaçomsu gösterebilir. Cilt renginiz ne kadar açıksa, yüzünüz de o kadar çok dikkat çekecektir. Bu yüzden allık veya bronzlaştırıcılardan destek almak gerekir. Siyah göz kalemi ve natürel bir göz makyajı iyi tamamlayıcılardandır. Yine de rujun yüzünüzdeki en baskın eleman olarak kalması için diğer bölgelerin makyajını abartmamakta fayda var.

İNCE DUDAKLARA AÇIK KIRMIZI
Her kadın kırmızı ruj kullanabilir. Önemli olan, doğru tonu ve uygulamayı bulmak. Gözlerinizin ışıltısını ön plana çıkaracak, sizi canlı ve hoş göseterecek bir kırmızı tonu mutlaka var:
* Açık tenli kadınlar, içinde mavi veya kahverengi alt tonları bulunan kırmızıları seçmeli. Bu kişiler parlak kiraz kırmızılarını rahatlıkla kaldırabilir.
* Kumrallar, daha koyu kırmızılara yönelebilir. İçinde sarı veya kahverengi tonlarının bulunduğu kırmızılar ideal. Orta kırmızılıkta rujlar da iyi gider.
* Koyu tenliler fuşya, pembe veya turuncu tonları bulunan kırmızıları güzel kaldırır ve son derece iddialı görünürler. Esmerlere koyu kırmızılar da çok yakışır.
* Kırmızı rujunuzu belirlerken dişlerinizin rengini ve şeklini de göz önünde bulundurmalısınız. Dişleriniz pek beyaz değilse, mavi tonları olan, turuncuya yakın kırmızılar tercih edin; daha beyaz görünürler.
* Koyu renkli kıyafetler vücudu daha ince gösterdiği gibi, dudaklarınız da koyu renk kırmızılarla daha küçük durur. İnce dudaklıysanız, daha açık veya natürel kırmızılara yönelin.