kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Karne hediyesinin Kare As'ı

22.01.2009
Bugün yarıyıl tatili başlıyor. Biz de ünlü ebeveynlere ve uzmanlara, "En iyi karne hediyesi nedir?" diye sorduk. Jüri üyelerimiz eğlenceli seçeneklerin yanı sıra bir de kitap alınması gerektiği fikrinde..
Kitap
Kitap okuma alışkanlığının çok küçük yaşlarda başladığı ve bu alışkanlığı geliştirmenin ileride çocuğa her alanda büyük avantajlar sağladığı, tartışılmaz bir gerçek. Bu nedenle pek çok ebeveyn için karne hediyesi olarak kitap almak, bir 'klasik' olmuş durumda.
Örneğin Bedri Baykam, istediği kitapları kendisi seçebilsin diye oğluna bir kitapçıdan açık çek alacağını söylüyor. Kerem Alışık, "Oğluma her fırsatta kitap almaya çalışırım. Karne hediyesi olarak da severek okuyacağı bir kitap serisi alabilirim. Çünkü kitap okumayı çok seviyor," derken Bengi Semerci, birlikte okunup üzerine yorum yapılabilecek kitaplar alınması gerektiğini söylüyor. Bunların yanı sıra Bennu Gerede ve aslında karne hediyesine karşı olduğunu söyleyen Işın Karaca da her çocuğun ilgisine göre farklı bir kitap bulunabileceğini anlatıyor. (Aldığı oy: 5)

Sinemaya gitmek
Önümüzdeki iki hafta boyunca sinemalarda her yaştan öğrenciler için ilgi çekici filmler gösterimde olacak. Bu nedenle bir gün sinema programı yapmak, güzel bir hediye olabilir. Ama bu programı yaparken, filmi çocuğunuzun seçmesine özen gösterin. Bu arada kolaya kaçıp, "DVD alıp evde izleyelim," demeyin. Çünkü sinemaya gitmek onlar için de bir sosyalleşme imkânı sunuyor. Jüri üyelerimizden Işın Karaca, Bennu Gerede, Neşe Erberk ve Berna Laçin yarıyıl tatilinde sinemaya gitmenin iyi bir fikir olacağı görüşündeler. (Aldığı oy: 4)

Konsol oyunu
Oyun konsolları, günümüz çocuklarının ellerinden düşürmediği eğlenceleri haline geldi. Bu nedenle çocuğunuza yeni bir oyun almak, onu her şeyden çok sevindirebilir. Jüri üyelerimizden Mine Kalpakçıoğlu çocuğu için "Evde devamlı Nintendo DS oynuyor. Son çıkan oyunu ne ise onu alabilirim," derken, Kerem Alışık da çocuğunun PlayStation'a bayıldığını söylüyor ve ekliyor: "Onu yeni çıkan bir oyunla ödüllendirebilirim." Bu arada henüz çocuğunuza bir oyun konsolu almadıysanız ve bunun için yeterli bütçeniz varsa, gelen iyi bir karne bu hediye için güzel bir gerekçe olabilir. Aman dikkat edin, siz de bağımlısı olabilirsiniz! (Aldığı oy: 2)

Kutu oyunu
Kutu oyunlarının hem tüm aileyi bir araya getirerek eğlendirmek hem de tüm aile bireylerinin, bilgi veya yaratıcılıklarını geliştirmek gibi özellikleri var. Bu nedenle sömestrde çocukları oyalayacakları kesin... Tabu, Scrabble, Pictionary, Monopoly, Trivial Pursuit, bu kutu oyunları arasında ilk akla gelenler.
Bengi Semerci "Ailece oynanabilecek bir oyun almak iyi bir seçim olur," derken, Işıl Sarraf da anne-babalara, çocukları için kutu oyunları veya puzzle almalarını öneriyor. Bu tercihinin gerekçesini ise şöyle açıklıyor: "Bu oyunlar biraz daha sakin ve yerlerinde oturmalarını sağladığı için faydalı olur bence." (Aldığı oy: 2)

Forma
Sporla ilgilenen çocuklar için bir forma almak, farklı bir hediye olabilir. Üstelik pek çok takıma ait formanın artık her yaşa uygun bedenleri var. Kerem Alışık "Koyu bir Fenerbahçe taraftarına alınabilecek en iyi hediye herhalde Fenerbahçe forması olur," derken, Zeynep Tunuslu oğluna NBA takımlarından birinin formasını alabileceğini anlatıyor: "Kanat, basketbolcu olduğu için basketle ilgili herhangi bir hediye alabilirim; sanırım en iyisi NBA forması olacaktır." (Aldığı oy: 2)

Müze gezmek
Topkapı Sarayı Müzesi, Arkeoloji Müzesi, Ayasofya Müzesi... Yarıyıl tatilini İstanbul'da geçirecek olanlar için gezilecek pek çok müze var. Daha önce gitmiş olsanız da olmasanız da, yapacağınız müze turları, güzel bir gün geçirmenizi sağlayacak. Tarihi müzelerin yanı sıra Oyuncak Müzesi veya Pera Müzesi gibi farklı ilgi alanlara hitap eden yerleri de seçebilirsiniz. Zeynep Tunuslu, müze gezisinin hoş bir karne hediyesi olacağını söylerken, Bedri Baykam müze gezmek üzere Paris'e gidebileceklerini belirtiyor. (Aldığı oy: 2)

Bisiklet
Karne hediyesi denilince, ilk akla gelen hediye tabii ki bisiklet. Ama şehir hayatının şartları nedeniyle bu hediyeyi alanların sayısı da azalıyor. Yine de hem eğlenip kurtlarını dökmesi hem de daha sağlıklı olması için çocuğunuza bir bisiklet alabilirsiniz. Ne de olsa bisiklete binebilecekleri bir park veya orman bulursunuz. Jüri üyelerimizden Bedri Baykam, karne hediyesi olarak bisiklet almayı sürdürmek isteyen kişiler arasında. (Aldığı oy: 1)

Müzik enstrümanı
Minik yavrunuzun müziğe yeteneği olduğunu mu düşünüyorsunuz? O zaman ona bir müzik aleti almak için ne bekliyorsunuz? Belki de ileride ünlü bir müzisyen olacak.
Olmasa bile amatör olarak bir müzik enstrümanı çalmak, pek çok kişi için en güzel hobilerden. Gitar, org, piyano, mandolin veya şüt... Biri ilgisini çekecektir. Müzik enstrümanı almak, jüri üyelerimizden Işın Karaca'nın hediye önerisi. (Aldığı oy: 1)

MP3 çalar
Ne de olsa müzik ruhun gıdasıdır ve onun da istediği yerde istediği şarkıları dinlemeye hakkı vardır! Oğlunuza veya kızınıza alacağınız bir MP3 çalar, onun müzik zevkini, hatta hayatını baştan aşağı değiştirebilir. Üstelik artık her keseye ve zevke göre farklı MP3 çalarlar var. Bunların renkli olanlarını tercih edebilirsiniz. Jüri üyelerimizden Bennu Gerede, iyi müzik dinlemesi için çocuğuna iPod alabileceğini söylüyor. (Aldığı oy: 1)

Evcil hayvan

Şirin bir İran kedisi veya en zeki köpek cinslerinden olan Jack Russell... Çocuğunuza bir evcil hayvan almak, onu çok mutlu edeceği kadar sorumluluk duygusunu aşılamanıza da yardımcı olacaktır. "Kedi veya köpeğin bakımı zor," diyorsanız, kuş, balık, kaplumbağa gibi hayvanları da tercih edebilirsiniz. Mine Kalpakçıoğlu, "Oğlum Kaan hayvanları çok sevdiği için evde bakabileceği bir pet alabilirim," diyor. (Aldığı oy: 1)

Kerem Alışık (Oyuncu)
* Kitap
* PlayStation oyunu
* Fenerbahçe forması

Bedri Baykam (Ressam)
* Müze gezmek üzere Paris'e götürmek
* Bisiklet almak
* İstediği kitapları kendisi seçebilsin diye bir kitapçıdan açık çek almak
* Çok istediği önemli bir maça götürmek

Neşe Erberk (İşkadını)
* High School Musical DVD'si, CD'si, defteri
* Hannah Montana karakterlerinin ürünleri
* My Little Pony ürünleri
* Sinemaya götürmek

Bennu Gerede (Tiyatro sanatçısı)
* iPod
* Oyun hamuru
* Kitap
* Sinemaya götürmek

Mine Kalpakçıoğlu (Reklamcı)
* Kayak tatili ve kayak dersi
* Nintendo DS oyunu
* Hayvanat bahçesi gezisi
* Evcil hayvan almak

Işın Karaca (Şarkıcı)
* Müzik enstrümanı
* Kitap
* Oyuncak
* Sinemaya götürmek

Tülin Kozikoğlu (Çocuk psikoloğu)
* Hiç evden çıkmadan onunla sadece oyun oynayarak (telefonlara bile bakmadan) geçirilen bir gün
* Şehrin sokaklarında hiç plan yapmadan, sadece onun yönlendirmeleriyle geçirilen bir gün
* Sultanahmet'te otantik bir otelde kalarak turist gibi şehri gezdiğiniz bir hafta sonu
* En sevdiği iki-üç arkadaşıyla Ritz Carlton Otel'de önce film seyredip sonra da pijama partisi yapmak

Berna Laçin (Oyuncu)
* Pony Park oynama
* Akrobasi gösterisine götürmek
* Sinemaya götürmek
* Arkadaşlarıyla buluşturmak

Işıl Sarraf (Hediyenizvar.com'un sahibi)
* Müzik kutusu
* Charm bracelet (Uğur bileziği)
* Puzzle veya kutu oyunu
* Lego

Prof. Dr. Bengi Semerci (Çocuk psikiyatristi)
* Başka hiçbir şey yapmadan bütün bir hafta sonunu onunla birlikte, onun istediği şekilde geçirmek
* Onunla ortak ve bundan sonra birlikte devam ettirebileceğiniz bir hobi seçmek
* Ailece oynanabilecek bir oyun almak
* Birlikte izlenip/okunup, üzerine yorum yapılabilecek filmler ve kitaplar almak

Zeynep Tunuslu (Modacı)
* NBA forması
* Para
* Müzeye götürmek
* Elektronik şeyler, örneğin bilgisayarına takviye programı

Kitap * * * * *
Kutu oyunu * *
Konsol oyunu * *
Sinemaya götürmek * * * *
Haberin fotoğrafları