kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Mekanın yeni şubesi, mönüsüyle de dikkat çekiyor.

Canlı müziğe yemek eklendi

BURCU ALDİNÇ
24.12.2008
Yıllardır canlı müzikle özdeşleşen Hayal Kahvesi Beyoğlu'nda yeni açılan büyük ve şık Bistro'su ile sabahtan gecenin geç saatlerine kadar yemek hizmeti de veriyor..
Trendler sadece modada değil gece hayatında da etkili oluyor. 90'lardaki disko müziği modasının yerini, 2000'lerde canlı müzik aldı.
Ardından saz-söz-dansöz eğlencesi geri geldi.
Hatta İstanbul'da nesli tükenen pavyon kültürü bile son sürat gece hayatına yeniden "Merhaba," dedi. Şimdi ise son trend: Canlı olarak rock müzik dinlemek. Durum böyle olunca; Beyoğlu'nda 1992'den bu yana müdavimlerini ağırlayan Beyoğlu Hayal Kahvesi de yeniden en popüler dönemini yaşamaya başladı.

SADIK MÜDAVİMLERİ
Büyükparmakkapı Sokak'taki Beyoğlu Hayal Kahvesi, İstanbul'da canlı rock müzik dinleyebileceğiniz en iyi mekanlardan. Kısa bir süre öncesine kadar herkes mekânın hemen yan kapısındaki Mojo'ya gidiyordu. Ancak Mojo, son zamanlarda oldukça kalabalık olmaya başlamıştı.
Her ne kadar orada da kaliteli müzik ve ortam olsa da 'sıcaklık' kalmamıştı. Oysa Beyoğlu Hayal Kahvesi'nde 'friendly' yani daha sıcak ve arkadaş canlısı bir ortam söz konusu. Hemen hemen herkes birbirini tanıyor. Kısacası bir-iki kez gittikten sonra yabancılık çekmiyorsunuz.
Ünlülerden tayfasından kimi ararsanız da burada... Nejat İşler, Engin Günaydın, Şebnem Ferah, Pelin Batu, Özgür Çevik, Timuçin Esen, mekânın müdavimlerinden sadece birkaçı.

BİSTROSU AÇILDI
Kapılarını akşam açan mekanda yemek olmadığını da hatırlatalım. Kısacası burada konseri izlerken, bir taraftan da atıştırırım diye bir yanılgıya kapılmayın, aç kalırsınız. Çünkü atıştırmalık bile yok. Ama özel olarak hazırlanan bazı kokteyller de buradan başka yerde yok.
Hayal Kahvesi'nde yemek deneyimi yaşamak istiyorsanız, 18 Aralık akşamı kulaktan kulağa fısıltıyla duyulan açılış partisinin ardından hizmet vermeye başlayan Hayal Kahvesi Bistro'nun yolunu tutabilirsiniz. Meşelik Sokak'ta Dulcinea'nın yerine açılan Bistro, çok daha büyük ve şık. Sabah kahvaltısıyla başlayan yemek servisi, gece geç saatlere kadar devam ediyor.
Üstelik kahvaltıda yumurtanızı ya da tostunuzu neyle yemek istiyorsanız, nasıl alıştıysanız öyle yaptırabiliyorsunuz. Yemekler de oldukça lezzetli.
Dünya mutfağından örnekler var mönüde.
Üzerinde uzun uzun düşünüldüğü her halinden belli oluyor. Garnitür seçimleri de öyle; her yemekte farklı bir garnitür servis ediliyor.
Mutfak da kapalı kapılar ardında değil; ortada, herkesin rahatlıkla görebildiği bir yerde. Sandviç çeşitleri, deniz mahsulleri tempura, dana carpaccio, falafel, sigara böreği, rezeneli kuzu pirzola, ızgara kirpi kalamar, fırınlanmış yer elmalı kuzu sırtı, mönüdeki lezzetlerden sadece birkaçı. Fiyatları da oldukça makul. Örneğin kahvaltı tabağı 10 YTL. Başlangıçlar 10-22 YTL arasında değişiyor. Salatalar 8-14 YTL, sandviçler 8-12 YTL arasında. Az ama öz bir tatlı mönüsü var. Cheesecake, brownie ve profiterol tatlılara birkaç örnek. Hepsinin fiyatı ise 8 YTL. Yemek saatinden sonra buradaki 'setting' (oturma düzeni) de değişmiyor. Zaten mekân geniş olduğu için, kalabalık bar etrafında toplanıyor ve eğlence kısmı başlıyor. Ancak diğer Hayal Kahvesi'ne oranla burada canlı müziğin yerini DJ performansı alıyor. Rock yerine ise daha popüler müzik ağırlıkta. Ama 20 gün sonra alt katta canlı performanslar da başlayacakmış... Tel: (0212) 244 25 58
Haberin fotoğrafları