kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
(Soldan sağa) Jay Schuurman, Justin Wadstein ve Siler Chapman, dört kere Pizza Oyunları yarışmasında altın madalya kazandı.

Pizza da yaparım, Şov da...

Burcu Aldinç
30.01.2009
Pizza hamurunu ellerinde çeviriyor, bacaklarının arasından geçiriyor, omuzlarında dolaştırıyorlar. World Pizza Champions (Dünya Pizza Şampiyonları) grubunun üyeleri sadece lezzetli pizza pişirmekle kalmıyor, yaptıkları şovlarla herkesi kendilerine hayran bırakıyorlar.....
Siler Chapman, Jay Schuurman ve Justin Wadstein... World Pizza Champions ekibi üyelerinden bazıları. Her biri Amerika'da bir pizzacıda şef olarak çalışıyor. Fakat onların marifetleri pizzaya aroma ve lezzet vermekle bitmiyor, bir şova dönüşüyor. Pizza hamuru hazırlarken, yeteneklerini keşfeden ve adeta birer pizza akrobatına dönüşen Chapman, Schuurman ve Wadstein, Türkiye genelinde 146 şubesi olan Pizza Pizza firmasının davetlisi olarak İstanbul'a ilk kez, özel bir şov yapmaya geldiler.

PİZZA AKROBASİSİ NE DEMEK?
Aslında onlar dünyadaki tek pizza akrobatları değil. Çünkü 15 yıldır, dünya çapında Pizza Oyunları adı altında farklı ülke ve şehirlerde yarışmalar düzenleniyor. Ödül olarak da bazen bir kupa, bazen kristal bir madalya, bazen de para ödülü veriliyor. Ama bunlardan daha da önemlisi, kazanan ekip kariyerinde büyük bir ilerleme kaydetme şansı buluyor. World Pizza Champions ekibi 22 kişiden oluşuyor. Ulusal bir ekip olmadığı için aralarında İtalyan, Kanada ve Amerikalılar da var. Japon ekibi toplam 50, bazı İtalyan ekipleri ise beş-altı kişiden oluşuyormuş. Ekipteki herkesin görevi de farklı. Kimisi akrobasi alanında uzman, kimi en hızlı pizzayı yapma, kimiyse en lezzetli pizzayı pişirme konusunda. Gösteri için ülkemize gelen üçlü ise akrobasi ustaları. Müzikle aynı anda, pizza hamuruyla adeta dans etmeye başlıyorlar. Kimi zaman pizza hamurunu omuzlarında dolaştırıyor, kimi zaman ise dakikalarca parmaklarının ucunda bir basket topu gibi döndürüyorlar. Üstelik bu şovlar için farklı şehirlerde yaşayan ekip, sık sık bir araya gelip saatlerce koreografi çalışıyormuş.

ÖZEL BİR HAMUR GEREKİ
Ülkemize ilk kez gelen Wold Pizza Champions üyeleri, yaptıkları şovlarla Guiness Rekorlar Kitabı'na da girmeyi başarmış. Ancak onlar bu şovları yapabilmek için ülkemizde kullanılandan daha farklı bir hamur kullandıklarını söylüyorlar. Baharda yetişen buğday unu ile hazırlanan, protein oranı daha yüksek bir hamur, gösteri için daha uygunmuş. Bizim klasik hamurlarımızla ise bu gösteri biraz güçleşiyor. İnce hamur hemen kopuyor, dağılıyor. Dört kez dünya şampiyonu olan ekip üyelerinin hikâyeleri birbirleriyle neredeyse aynı. Gerek ekibin başında yer alan Chapman, gerek Wadstein, gerekse ekibe son katılan Schuurman, hepsi 12 yaşında pizzacıda çalışmaya başlamış. Pizza hamuru pişirirken, bunu eğlenceli bir hale getirmek için de hamuru atıp tutmaya, farklı hareketler yapmaya başlamışlar. Şimdilerde ise çalıştıkları pizzacılarda cuma-cumartesi akşamları, sahneye çıkıp gösteri yapıyorlar.

PİZZA OYUNLARI TÜRKİYE'DE
15 yıldır özellikle İtalya ve Amerika'da gerçekleştirilen pizza oyunları önümüzdeki yaz Türkiye'de de başlayacak. Bunun çalışmaları içinde olduklarını söyleyen Pizza Pizza Genel Müdürü Tolga Türker, "Amacımız tüm dünyada yapılan bu yarışmayı Türklere de tanıtmak," diyor. Türkiye'deki oyunların ismi Türkiye Pizza Oyunları olarak düşünülmüş. Birçok dalda yarışmacılar hamura hakimiyet ve pizza yapımı konularında birbirleriyle yarışacaklarmış. Her bir yarışmanın sonunda ayrı bir ödül olacağı gibi, farklı dallarda en çok birincilik elde eden kişiye de büyük ödül takdim edilecekmiş. Zaten dört kez dünya şampiyonu olan World Pizza Champions ekibi bugüne kadar The Ellen Show'dan Good Morning America'ya, The Early Show'dan Oprah Winfrey Show'a kadar birçok televizyon programına katılıp maharetlerini sergilemişler. Takımın üyeleri sektörde yaptıkları gösterilerle 'çığır açan insanlar' olarak tanınıyor. Üstelik ekip elemanlarının her biri pizza yapımı konusunda geniş bir birikime sahip. Öyle ki neredeyse hepsinin bir pizza tarifi kitabı var. Ekinin Türk pizza ustalarına da bir sürprizi var. Elemeler sonucu takım arkadaşları edindiklerini söyleyen Chapman, "Bize tony@worldpizzachampions.com adresinden ulaşabilirler. Belki de yakında aramızda Türk pizza ustaları da olur," diyor.