kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Onlar çoktan 'Mode'a girdi

BURCU ALDİNÇ
30.01.2009
Kimi Trabzon'dan kaçıp diğer hayranlarla tanışabilmek için İstanbul'a geliyor, kimi ise tek başına Prag'a konserlerine gidiyor... Depeche Mode Türkiye Fan Kulübü üyeleri için grup, her şeyden önce geliyor..
Mayıs ayında Depeche Mode konser vermek için İstanbul'a gelecek. 'Daha mayıs ayına çok var,' demeyin çünkü o günü şimdiden sabırsızlıkla bekleyen binlerce kişi var. 1998 yılında Urcun Boklan tarafından kurulan www.depechemodetr.com sitesinin bugün yaklaşık 2 bin 500 üyesi var.
Üstelik bu üyeler sadece siteden haberleri takip etmekle kalmıyor, tüm etkinliklere ve konserlere de katılıyorlar. Siz beğendiğiniz grup için ne tür çılgınlıklar yaparsınız bilemem ama, yaşları 17-45 arasında değişen Depeche Mode hayranları her türlü çılgınlığı yapmaya hazır gözüküyor...

Selen Altan (35, mühendis, bekâr)

Posterlerini hâlâ atamıyorum
"Ben Depeche Mode'a biraz geç kalanlardanım. İlk olarak başka bir şey almak için gittiğim plakçıda dinledim. 'Bu ne güzel şarkıymış,' deyip bütün albümleri geriye doğru aldım. 1998 yılına kadar Türkiye'ye gelmemişlerdi. Ben de 'Bir konserlerine gitmeden ölürsem gözüm arkada kalır,' diyordum. Number 1 FM Prag'a bir tur düzenliyordu. Anonsunu duydum, tek başıma kaydımı yaptırdım ve konsere gittim. Grubun posterlerini hâlâ saklıyorum, atmaya kıyamıyorum."

Banu Olcay Pinter (38, reklamcı, evli)
Omzuma dövmelerini yaptırdım
"18 yaşında dinlemeye başladım Depeche Mode'u. Violator albümünün kapağındaki gülü dövme yaptırdım. O zamanki erkek arkadaşım da aynı dövmeyi yaptırmıştı. Bir örnek giyinip, partilere giderdik. Türkiye fan kulübünde bir soru soruldu ve doğru bilenler arasından biri grupla tanışma fırsatı yakalayacaktı. Çok çalıştım cevabı için ve seçildim. Tanışacağım gün deli gibi votka içip gittim. En son Dave ile tanıştım. Sıktım elini, bırakmıyorum. Önce çekmeye çalıştı, sonra ben uzatınca biraz sinirlendi sanırım."

Yılmaz Goralı (20, yazılımcı, evli)
Çevremizi de sevmeye zorladık
"1991 yılında bir arkadaşım aracılığı ile dinledim grubu. Her zaman bu grubun bir üyesi gibi davrandık. Çevremizdekileri de onları sevmeye zorladık. Bir gönüllü gibi, çevremizdekileri de Depeche Mode'la tanıştırdık. 2001 yılında grupla tanışma fırsatı buldum. Depeche Mode Fan Kulübü'nün kurucusu Urcun beni arayıp, 'Grupla tanışmak ister misin?' dedi. Beni başka kapıdan aldılar, duvara yapıştırdılar ve Olağan Şüpheliler filmindeki gibi üstümüzü aradılar. Sonra grup elemanları gelip, tek tek elimizi sıktı."

Emrah Beyazoğlu (22, öğrenci, bekâr)
Anlamak için İngilizce öğrendim
"Ben Depeche Mode'u 2003 yılında Number 1 TV'de konser videolarını izlerken keşfettim. Enjoy The Silence şarkılarının canlı performansını izledim. Daha önceden de tekno müziğe karşı ilgim vardı. Tekno müzikle gitarın uyumunu görünce, bir de sözlerdeki felsefeyi keşfedince hayranları oldum. Onlar için İngilizceyi bile öğrendim. Merak ettim şarkılarda ne anlattıklarını. 16 yaşına kadar Trabzon'da yaşıyordum. İngilizceden ve felsefi şarkı sözlerinden haberdar değildim. Depeche Mode beni dünya ile tanıştırdı diyebilirim. İlk aşklarımı onlarla yaşadım. Herkes aşk ve din üzerine şarkılar yapıyor. Ama onlar çok farklı yorumluyor. Kimi zaman acı çeker gibi, kimi zaman ise kendine güvenir şekilde... 2004 yılına kadar İstanbul'a hiç gelmemiştim. İnternetten, ailemden habersiz arkadaşlar edindim. Onlar da Depeche Mode hayranlarıydı. Ailem, tanımadığım insanlarla konuşmama karşı çıktı. Ama ben Trabzon'dan kaçıp İstanbul'a geldim ve onlarda kaldım. Güvendim çünkü zevklerimiz aynıydı, ortak noktamız vardı, cesaret geldi."

Nadir Duman (33, prodüksiyon menajeri, bekâr)
Depeche Mode'un felsefesi var
"Depeche Mode'u ilk 1986'da, radyoda dinledim. Grubun bir felsefesi var, hâlâ devam eden uzun bir hikaye gibi. Her yeni şarkıda başka şey ifade ediyor. Ayrılmaz ve bitmez bir hikaye bu. Ders çalışırken ve kız arkadaşımdan ayrıldığımda mutlaka onları dinlerdim. 2006 konserinde tutturdum 'Tanışmak istiyorum,' diye ve tüm barikatları aşıp, ellerini sıkmayı başardım. Kişisel olarak Dave Gahan'ı, Martin Gore'dan çok seviyorum. Hem ön planda olmasından dolayı, hem de yaşam tarzından ötürü onu takdir ediyorum."
Haberin fotoğrafları