kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Bunu hep yapıyorlar...

BAŞAK DİZER FRANSEZ
30.01.2009
Yaz gelmeden kışı getiren tasarımcılar Milano Moda Haftası'nda erkekleri yine şekilden şekle soktu.....
2008 yaz defilelerinde, en son etekli erkekleri gördüğümüzde şaşırmıştık. Birkaç sezondur yaratıcı tasarımcıların elinde erkekler feminenleşmeye başladı, bunu biliyorduk. Fakat bizim eteğimizi de sahiplenmelerine şaşırmıştık. 2009-2010 sonbahar-kış defilelerinde Milano Moda Haftası'nda ise görünen şu ki tasarımcılar yine erkek koleksiyonları üzerinden bizi şaşırttılar ama bu sefer erkekler androjendi. Feminenliğe de tasarımcılar sadece birkaç trend nüanslarında değinmişlerdi.

Çarıklı yarim
Roberto Cavalli, 2010 kış modasında karşımıza çıkacak etnik trendi uygulayarak, kilim desenli çarıklar ve çorapları yapmış.

Fiyongun fiyakası
John Galliano'dan daha fazlasına alışmıştık hatta son defilelerinde makyajsız bir erkek göremiyorduk. Bu tasarımında paketleme detayını çıkarırsak kadifeyi, kırmızısını ve cep detaylarını atlamamanızı öneririz..

Şeffaf bir dokunuş
Tasarımcı Armand Bassi transparan trendini, dantel ve tülün yükselişini erkelerde uygulamak istemiş. Çok yaratıcı olduğu söylenemez fakat pantolon tam sezon modasına uygun.

Metalik adam!
Kesinlikle erkeksi, rahatsız edici hatta tehditkâr... Metal aksesuarların revaçta olduğu tasarımlara birkaç sezondur aşinayız fakat Prada'nın bu tasarımı yeni bir akımın öncüsü gibi...

2010: Bir uzay macerası
Walter van Beirendonck bu kıyafeti yaparken çok eğlenmişe benziyor. Biraz çocuksu ama ayakkabılara dikkat, yaratıcı değil mi? Yeni Batman serisinde 'Joker' olarak oynamaya hazır görünüyor, ne dersiniz?

Podyumda kasap havası estirdi!
Alexander McQueen genellikle teatral defileler düzenlemeyi sever. Defilenin devam görüntüleri de dönem filmini andırıyor. Burda bu sezonun genel erkek trendlerinde bahsettiğimiz 'working men' daha çok elleriyle çalışan, yani işçi sınıfı akımını tam yansıtmış. Tasarımcının aklından ne geçiyordu bilmiyorum ancak bu görüntü bize Hostelfilmini anımsattı.

Bu kürkü giyecek babayiğit var mı?
Aslında kürk kullanmayan Armani, son sezon trendlerinden kendini mahrum etmemiş. Biz hiç olmamasını istesek de bu paltonun gerçek kürk olmadığı konusunda iddiaya girebiliriz. Armani geçen kış sezondan gelen aba tarzı, kalın tüylü, ağır kumaşlardan yapılan dış giyim trendlerini sezonun favori rengi saks mavisi ile uygulamış.
Haberin fotoğrafları