kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Bilgi Üniversitesi'nin Silahtarağa kampusu içinde yer alan Tamirane'nin tavanları 12 metre yüksekliğinde.

Bu mekân insanı 'tamir' ediyor

Burcu Aldinç
23.01.2009
Eski elektrik fabrikası, İstanbul'un en popüler mekânlarından birine dönüştü. Yüksek tavanlı bina artık bir kafe-restoran ve performans alanı.....
Son zamanlarda eğlenmek isteyen birçok kişi, bir zamanlar Silahtarağa Elektrik Fabrikası'nın su arıtma tesisi olarak işleyen binanın yolunu tutuyor. Ekim sonunda restore edilerek Tamirane adında açılan mekân, kafe-restoran ve performans alanı olarak hizmet veriyor. Bilgi Üniversite'sinin içinde Otto Santral'in hemen yanında bulunan Tamirane, en çok yüksek tavanlarıyla dikkat çekiyor. Mekân, 12 metrelik yüksek tavanlarıyla Lizbon'un en şık restoranı olan ve eskiden bir ambar olarak kullanılan Kais'i anımsatıyor. Ama müşteri kitlesi, çalan müzikleri ve Akdeniz ağırlıklı mönüsüyle Kais'ten çok daha farklı olduğunu ispatlıyor.
Çünkü Tamirane'de Kais'in aksine çok daha rahat ve sıcak bir ortam var.
Mekân, öğlen servisinde sakin, rahat yemek yenebilen bir yerken, gece bambaşka bir havaya bürünüyor. Öğlenleri genelde saat 12.00-15.00 arasında dolu oluyor. Müşteri kitlesini ağırlıklı olarak öğrenciler oluşturuyor ama akademisyenlere de burada yemek yerken rastlamak mümkün. Mekân geceleri ise bir parti alanına dönüşüyor. İçeride 120 kişilik oturma kapasitesi var ancak ilerleyen saatlerde eline içkisini alan ayakta takılmayı tercih ediyor. Akşam yemekleri için rezervasyon şart. Tabii 'walk in' olarak tabir edilen rezervasyonsuz müşterilerin de yer bulma olasılığı var. Özellikle girişte, ortada duran yuvarlak masa oldukça popüler.
Ama şimdiden uyaralım, bu masa çok göz önünde olduğu için, dikkat çekmek istemeyenler daha köşe masaları tercih edebilirler.

MÖNÜDE NELER VAR?

Kerim Göknel ve Elif Ocak tarafından 30 Ekim'de bir partiyle açılan Tamirane'nin daha çok genç bir müşteri kitlesi var. 'Kent tüketicisi' olarak nitelendirilen, yeme-içmeye meraklı kişiler yemek ya da yemek sonrası içki için burayı tercih ediyor.
Restoranın mönüsü de oldukça başarılı. Ağırlıklı olarak Akdeniz mutfağından tatların yer aldığı mönüde alışagelmiş yemekler, alışılmadık sunumlarla karşımıza çıkıyor. İspanyolların meşhur mezeleri tapaslardan yola çıkarak hazırlanan 'atıştırmalıklar' bölümünde, ahtapot carpaccio ve ızgara karides gibi tatlar dikkat çekiyor.
Mönünün 'ekmek arası tatlar' bölümünde ise hamburger ve wrap çeşitleri var. Eğer seçiminizi bu bölümden yana yapacaksanız, size tavsiyemiz Tamirci burgeri denemeniz.
İçinde köfte, domates sosu ve yeşillikler bulunan bu hamburger, en çok talep gören yemekler arasında. Deniz mahsullü makarna, biftek, mantı da mönüde yer alan diğer tatlara birkaç örnek.
Kahvaltı servisi de bulunan mekânda omlet çeşitlerinin yanı sıra pancake gibi Amerikan lezzetleri de var. Barı ise 'Tamirane ice tea' gibi ev yapımı içecekleri, 'sweet long island', 'armutlu margarita', 'jager kick' gibi imza kokteylleri ve 30 baharatlı 'Tamirane votkası' ile yenilikçi bir ekolü temsil ediyor.
Haberin fotoğrafları