kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Bee Goddess takılarında kullanılan mitolojik semboller, farklı medeniyetlerden seçilmiş.

Tılsımlı mücevherler

SONAT BAHAR
23.01.2009
"Dünyanın daha çok fanteziye, anlam ve neşeye ihtiyacı var," diyerek yola çıkan Ece Şirin, parlak kariyerini mücevher tasarlamak için bıraktı..
Ece Şirin yıllarca Pizza Hut, The Coca- Cola Company ve Microsoft gibi dünyanın önde gelen şirketlerinde pazarlama bölümünde üst düzey yöneticilik yaptıktan sonra rotayı başka bir yöne çevirdi. "Neden kendi markamı pazarlamıyorum?" diyerek yola çıkan Şirin, dünyanın önde gelen kadınlarına takı tasarlamaya başladı. Ama başarı burada da peşi sıra geldi. Ece Şirin tasarladığı takılarla, dünyanın önde gelen tasarım ve tasarımcılarını tanıtan uluslararası moda yayını Fadmashion'dan 'Lüksü Aydınlatan Marka' unvanını aldı. İşte alternatif bir kariyer öyküsü.

- Şahane bir kariyere virgül koyup, yön değiştirmeye nasıl karar verdiniz?
- Ben senelerdir bu yarışın içindeyim ve bu yarış, insanı mutlu etmiyor. Bütün kariyer hayatım dengeyi ve anlamı bulabilmek için çalışarak geçti. Halbuki cevap çok basitmiş; sezgileri dinlemek, olduğun gibi mükemmel olduğunu kabul etmek ve hayallerini izlemek. Ben de uluslararası şirketlerde kazandığım pazarlama tecrübemle, büyük topluluklara bu mesajı vermek istiyorum. Bir şeyin anlamlı olabilmesi için faydalı olabilmesi lazım. Psikoloji, mitoloji ve farklı inanç felsefeleri, hobi olarak ilgilenip araştırdığım konular... Kişinin içsel gelişimi ve potansiyelini gerçekleştirmesi beni çok heyecanlandırıyor. Tüm bunları sentezleyerek kasım 2007'de Bee Goddess markasını yarattım.

- Aslında bu sadece bir markanın değil, bir başarının da hikâyesi galiba?
- Önce kendim için tasarladım ve çevremde inanılmaz ilgi gördü. Soranlara hikayelerini anlatmaktan büyük keyif alıyordum, sonrasında arkadaşlarım da diyerek, projeyi ciddi bir şekilde ele aldım.
Yani bu, bir felsefenin hayata geçmiş hali diyebilirim. Tüm markalar, 'Gel benim değerimi kendine transfer et,' derken, Bee Goddess, 'Sen zaten harikasın, o yüzden bunu Bee Goddess'la ifade et,' diyor. Gerisi aynı bir film yapmak, bir bina inşa etmek gibi. Bir öyküsü ve kurgusu var.
Bu farkındalık mesajını, sembolik olarak en değerli taşlarla ve altınla ifade etme fikri bana çok heyecan verdi.

- Nasıl takılar bunlar?
- Dünyanın farklı medeniyetlerinden ve zamanlarından, evrenselleşmiş mitolojik kahramanları bugüne kadar görülmemiş bir biçimde hayata geçirdim ve bir koleksiyon olarak tasarladım. Tanrıçalar ve diğer semboller hem ilham hem de güç veriyor.
Onlar birer tılsım ve çok önemli bir felsefeyi neşeli bir şekilde anlatıyorlar.
Dünyanın daha çok fanteziye, sihir, anlam ve neşeye ihtiyacı olduğuna inanıyorum.

- Yani takana bir şey vaat ediyor bu takılar...
- Kesinlikle. Bence hayatın kendisi mucize... Biz sadece unutuyoruz.
Dokunmak, hissetmek, güzelliklerden etkilenmek gerçek sihir... Hayatı anlamlı yapan şey, içinde mucizeleri ve sihiri barındırması. Güzel bir müzik dinlediğimizde, güneşin doğuşunu veya batışını seyrederken hissettikleriniz, sevdiğiniz birine bakarken içinizden geçenler... Gerçek olan bunlar çünkü; bu anlarda yaşadığımızı, insan olduğumuzu hissediyoruz. Gerisi ise rüya.

- Sembollerin her birinin bir anlamı var sanırım...
- Bee Goddess koleksiyonunu oluşturan her bir sembolün ayrı bir değeri var. Bunlar rastgele seçilmiş semboller değil. Hepsinin farklı anlamları, enerjileri, hikayeleri var ve tüm bunlar hayatımızı daha mutlu kılan, yaratıcılığımızı, paylaşımcılığımızı ön plana çıkaracak mesajlar veriyor. Ben de sembollerin verdiği bu enerjilere ve güce çok inanıyorum. Bu yüzden dekoleksiyonumuzu, 18 ayar altın üzerine, pırlanta, safir, yakut gibi değerli taşlarla süslenmiş tılsım kolye, bilezik ve kol düğmelerinden oluşturduk. Dünyanın önde gelen tasarım ve tasarımcılarını tanıtan uluslararası moda yayını Fadmashion da bizi 'lüksü aydınlatan' ilk marka olarak tanıttı.

- Mücevherlerinizi takan ünlü isimler var mı?
- Bee Goddess için bana çok ilham veren, tarzını ve hayat felsefesini çok sevdiğim Donna Karan ilk olarak taktı. Daha sonra Paris Hilton, Kylie Minogue, Kate Moss ve Patricia Field gibi dünyaca ünlü isimler taktı. Erkeklerden Richard Branson var. Türkiye'den Ajda Pekkan, Nil Karaibrahimgil, Defne Samyeli gibi ünlüleri sayabiliriz.
Haberin fotoğrafları