kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Ocak 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Çığ İngiltere'de de üç can aldı

Giriş Saati : 26.01.2009 12:25
Güncelleme : 26.01.2009 21:29
Yeni Haber
Dağcıların İskoçya'nın en tehlikeli dağı kabul ettiği Glencoe'deki Buachaille Etive Mor'da üç kişi çığ altında kalarak hayatını kaybetti.

Türkiye'deki çığ felaketiyle aynı gün meydana gelen olayın ardından İskoçya'nın resmi Çığ Enformasyon Merkezi,bölgenin hala riskli olduğu uyarısı yapıldı.

Çığ altında kalan 61 yaşındaki Eamonn Murphy, 63 yaşındaki John Murphy ve 46 yaşındaki Brian Murray'ın dağdan kopan tonlarca karın altında yaşamlarını yitirdikleri bildirildi.

Hayatını kaybeden kişileri ezen kar kütlesinin saatte 75 mile yakın bir hızla düştüğüne dikkati çeken uzmanlar, çığın kazazedeleri 200 metre sürüklediğini kaydetti.

Kazada ölenlerin oluşturduğu grubun biraz gerisinde bulunan bir dağcının da çığdan buz baltasını kara saplayarak kıl payı kurtulduğu ve yardım ekiplerini cep telefonuyla arayarak, acil yardım istediği belirtildi.

İngiliz uzmanlar, çığ altında kalan kişilerin 15 dakika içinde kurtarılmamaları halinde hayatta kalma şanslarını hızla yitirdiklerine dikkati çekiyor.

İngiliz uzmanlar dağların ve doğa sporlarının barındırdığı tehlikeler konusunda tedbirli olunması gereğine de işaret ederken, özellikle bazı dağlarda çığ riskinin daha yüksek olduğunu belirtiyor.

Bu arada olayı duyuran İngiliz basını, aynı sayfalarında Zigana'da yaşanan ve 10 kişinin yaşamına malolan çığ felaketi ve Alp dağlarındaki 5 kişinin öldüğü çığ kazasına da geniş yer verdi.

AA