kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Ocak 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Belçika'da kreş cinayeti…

Giriş Saati : 26.01.2009 09:25
Güncelleme : 26.01.2009 21:29
Yeni Haber
Belçika'nın Flaman kesiminde, geçen cuma günü bir kreşe girerek 2 bebeği ve bir görevli kadını öldüren, 10;u çocuk 12 kişiyi ağır yaralayan Belçikalı gencin yakalandığından beri hala ifadesinin alınamadığı açıklandı.

Yetkililer, kreşin bebeklere ayrılan bölümüne girerek bıçaklı saldırıda bulunan, daha sonra yakalanan Kim D.'nin (20) olay sırasında alkol veya uyuşturucu etkisi altında olmadığını, ruh hastası olmadığını, sabıkası bulunmadığını bildirdiler.
Tutuklanan şahsın hiç konuşmadığı ve açlık grevine başladığı, kendisine zorla, damardan sıvı gıda verildiği duyuruldu.

Savcılık söz konusu şahsın cinayeti işlemesinin nedenleri hakkında hiçbir fikir ve bilgi sahibi olunamadığını, katil Belçikalı ile saldırdığı kreş ve çocuklar arasında hiçbir bağlantı kurulamadığını, soruşturmanın devam ettiğini bildiriyor.

Olayın cereyan ettiği "Masallar Ülkesi" isimli kreş önünde yapılan yürüyüş ve gösterilere katılan 8 bin kişi arasında İçişleri Bakanı Guido De Padt da yer aldı.

Katılımcılar, "neler olup bittiğini anlamak istediklerini", "katilin suskunluğunun, topluma karşı daha da aşağılayıcı bir tavır olarak algılandığını" ifade ettiler.

KATİL BELÇİKALIYA BİR CİNAYET İTHAMI DAHA

Belçika'nın Flaman kesiminde, geçen cuma günü bir kreşe girerek 2 bebeği ve bir görevli kadını öldüren, 10'u çocuk 12 kişiyi ağır yaralayan Belçikalı gencin, bu olaydan bir hafta önce bir kadını bıçaklayarak öldürdüğü belirlendi.

Kraliyet Savcısı Christian Du Four tarafından yapılan açıklamaya göre, kreş saldırısını yapan Belçikalı Kim De Gelder (20), 16 Ocakta cesedi bulunan ve katili belirlenemeyen 73 yaşındaki bir kadının ölümüyle bağlantılı görüldü.

Savcı, Flaman bölgesindeki Beveren'de işlenen bu cinayet çerçevesinde yapılan incelemelerde, De Gelder'in itham edilmesi için sağlam kanıtlara ulaşıldığını bildirdi.

Savcılık, Kim De Gelder'in kreş saldırısının ve daha önceki yaşlı kadın cinayetinin nedenlerinin henüz belirlenemediğini, bugüne kadar suskun kalan sanığın "yavaş yavaş konuşmaya başladığını" ancak eylemlerinin gerekçeleri hakkında henüz bir bilgi vermediğini belirtti.

AA