kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Ocak 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

BBC Gazze'ye yardım klibini yayınlamamakta ısrarlı

Giriş Saati : 26.01.2009 08:27
Güncelleme : 26.01.2009 21:29
Yeni Haber
İngiliz yayın kuruluşu BBC (British Broadcast Corporation), bünyesinde çok sayıda yardım kuruluşunu barındıran Disasters Emergency Committe (Acil Felaket Komitesi)'nin Gazze'ye yardım için hazırladığı 2 dakikalık klibini tüm baskılara rağmen yayınlamayacağını açıkladı.

Gazze'de muhtaç insanlara yardım yapılması için hazırlanan kısa filmi yayınlamayacağını bildiren BBC kanalı, bunun Filistin tarafını tutma şeklinde yorumlanabileceği gerekçesini öne sürdü. Amaçlarının Ortadoğu'daki çatışmada tarafsız bir duruş sergilemek olduğunu ileri süren BBC Genel Müdürü Mark Thompson, ancak Gazze'deki insani trajedinin farkında olduklarını ve bu yönde yayınlarını sürdüreceklerini söylemekle yetindi.

BBC'nin bu kararına ise ülke genelinde siyaset, ekonomi ve magazin dünyasından tepkiler yağmaya devam ediyor. İngiliz Parlamentosu'nun bugünkü oturumunda 50'den fazla milletvekilinin BBC'nin geri adım atması için önerge verecekleri bildirildi. Bunun yanı sıra iki gün içinde 10 binden fazla kişinin BBC'nin bu kararını e-posta yoluyla protesto ettiği açıklandı. BBC'nin kararına tepki gösterenler arasında York Başpiskoposu Rowan Williams da bulunuyor.

Bu arada daha önce BBC kanalı gibi klibi yayınlamayacaklarını bildiren ITV, Channel 4 ve Channel 5, yoğun baskılar üzerine klibi bu akşam yayınlama kararı aldıklarını açıkladı.

BBC kanalında çalışan Oscar ödülü adayı Aktrist Samantha Morton ise, kanalı sert bir şekilde eleştirerek, "Eğer BBC tamamen yardım amaçlı bu görüntüyü yayınlamayı başaramazsa, bundan sonra BBC ile asla çalışmayacağım. BBC'den para kazandığım için kendimden utanıyorum. Bu karar korkunç ve iğrenç bir karar" dedi.

CİHAN