kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kılıçdaroğlu CHP'nin İstanbul adayı

AJANSLAR
Giriş Saati : 23.01.2009 13:02
Güncelleme : 23.01.2009 17:21
Yeni Haber
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP genel Merkezi'nde bazı illerdeki belediye başkan adaylarını açıkladı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 29 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu açıkladı.

Baykal'ın yaptığı açıklamaya göre, CHP'nin adayları şöyle :

Aydın : Özlem Çerçioğlu, Bursa: Sena Kaleli, Kastamonu : Müjgan Alagöz, Antakya : İris Şentürk, Erzincan : Nuran Uygun, Eskişehir : Aydın Güngör, Adana : Soner Çetin, İzmir : Aziz Kocaoğlu, Ankara : Murat Karayalçın.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Ergenekon soruşturması kapsamındaki 11. dalga operasyonlarını eleştirerek, ''Tüm yanlışların döneceği bir mahkeme arıyoruz.'' dedi. ''Böyle bir mahkeme var mıdır bilmiyorum'' diyen Baykal, 29 Mart yerel seçimlerin bu yanlışlardan dönülecek bir mahkeme olacağını söyledi.

CHP Genel Merkezi'nde belediye başkan adaylarını tanıtım toplantısına katılan Baykal, Ergenekon davasını ve sürdürülen soruşturmayı eleştirdi.
Dün 16 ilde eşzamanlı gerçekleştirilen Ergenekon'un 11. dalga operasyonlarına tepki gösteren Baykal, ''Hukuk devleti Türkiye'de kanatılmaktadır. Bu gidiş iyi bir gidiş değildir. Cumhuriyeti bu günlere gelmek için kurmadık. Türkiye bu noktaya gelsin diye biz bu ülkeyi kurmadık. Türkiye hukuk devleti ve çağdaş ülke olmaktan uzaklaşmaktadır.'' dedi.

Ergenekon soruşturmasını ''yanlışlar zinciri'' olarak nitelendiren Baykal, ''Tüm bu yanlışlardan dönüleceği bir mahkeme aradıklarını kaydetti. "Böyle bir mahkeme var mıdır bilmiyorum.'' diyen Baykal, yaklaşan yerel seçimlere atıfta bulundu: ''29 Mart yerel seçimleri tüm bu yanlışlardan dönülecek bir mahkeme olacaktır. Türkiye tarihi süreç ve kritik bir noktadan geçmektedir.'' yorumunda bulundu.


"YERİ VE ORTAMI OLDUĞU ZAMAN DOSYALARI AÇACAĞIM"

Öte yandan CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Sayın Topbaş ile ilgili, yeri ve ortamı olduğu zaman dosyaları açacağım'' dedi.

Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın partisinin bazı belediye başkan adaylarını açıkladığı basın toplantısından ayrılırken, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

''Dürüst siyaset anlayışını İstanbul'da da sürdüreceğini'' ifade eden Kılıçdaroğlu, basında uzun süredir kendisinin aday olacağına ilişkin haberler yer aldığını anımsattı ve ''Dolayısıyla benim için sürpriz olmadı'' dedi.

Kılıçdaroğlu, kendisi için artık yeni bir sayfanın açıldığını, İstanbul'a, İstanbullulara hizmet edeceğini ve bundan da büyük bir keyif alacağını belirterek, şöyle konuştu:

''İstanbullulara hesap vereceğim. Ben İstanbul'un simitçisini, çaycısını, balıkçısını, esnafını, sanayicisini seviyorum. Onlara hizmet etmek benim için bir onurdur. Daha önce 12 yıl İstanbul'da kaldım. İstanbullulara elimden geldiğince bürokrat olarak hizmet verdim. Bu kez de bir politikacı olarak hizmet vermekten de onur duyuyorum.''

Kemal Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin ''Sayın Topbaş'la da düello yapacak mısınız?'' sorusuna, ''Sayın Topbaş ile ilgili, yeri ve ortamı olduğu zaman dosyaları açacağım. Kendisi arzu ederse elbette tartışırız. Uygar ölçüler içinde tartışmak benim için büyük bir keyiftir. Umuyorum Sayın Topbaş için de keyif olur'' karşılığını verdi.

Kılıçdaroğlu, aynı gazetecinin, ''Elinizde yeni belgeler var mı?'' sorusu üzerine de ''İstanbul, bu konuda çok bereketli bir alan. Öyle söyleyeyim...'' dedi.