kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ankara'da sıcak gündem

BÜLENT AYDEMİR - ANKARA
23.01.2009
Dün bir araya gelen Erdoğan ile Org. Başbuğ bundan sonra her hafta olağan görüşme yapacak. Böylece devletin zirvesindeki sorunların çözümü için artık yüz yüze görüşme yöntemi kullanılacak..
Ergenekon operasyonunda 11. dalga sürerken Başbakan Tayyip Erdoğan, bundan sonra her hafta olağan görüşme yapacağı Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile buluştu. Erdoğan ile Org. Başbuğ'un haftalık olağan görüşme kararını, Ergenekon operasyonu kapsamında aralarında askerlerin de bulunduğu bazı önemli isimlerin gözaltına alınmasının ardından gerçekleşen 8 Ocak görüşmesinde aldıkları öğrenildi. Dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de Org. Başbuğ'u Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Gül'ün Dışişleri Konutu'nda yasama, yürütme ve yargı erklerinin başkanları ile buluştuğu yemeğin ardından Türkiye, dün güne Ergenekon soruşturmasının 11. dalga operasyonları ile başladı. Erdoğan, varılan mutabakat gereği dün Org. Başbuğ ile Başbakanlık merkez binada görüştü. Bundan sonra her hafta çarşamba günleri olağan görüşme kapsamında Erdoğan'la bir araya gelecek olan Org. Başbuğ, Başbakanlık'a gelmeden önce Çankaya Köşkü'ne çıkarak 1 saat 10 dakika süren bir görüşme yaptı. Org. Başbuğ'u Başbakanlık'a gelişinde ise Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala ile Erdoğan'ın özel kalem müdürü Hasan Doğan karşıladı.

YÜZ YÜZE İLETİŞİM
Erdoğan, eski Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt'ın görev süresinin dolması ve yerine Org. İlker Başbuğ'un gelmesinin ardından daha önce olduğu gibi çeşitli sorunların çözümü için Genelkurmay Başkanı ile yüzyüze görüşme kararı almış, bunu sağlayacak bir mekanizmanın oluşturulması için çaba gösterilmişti. Terörle mücadele çalışmaları ve operasyonlar sürecinde bir araya gelen Erdoğan ile Org. Başbuğ son olarak, Ergenekon soruşturmasının genişletilmesinin ardından 7 Ocak'ta Genelkurmay karargâhında kuvvet komutanlarının yaptığı toplantının ertesi günü Başbakanlık Resmi Konutu'nda bir araya gelmişlerdi. Komutanların karargâhta yaptıkları toplantının ardından daha önce olduğu gibi kamuoyuna yönelik bir açıklama yapılmamış, askerin kaygıları, Başbuğ tarafından Erdoğan'a iletilmişti.