kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Akyürek'ten açıklama..

Eski Trabzon Emniyet Müdürü, yeni Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'ten, avukatı aracıyla bir açıklama geldi. Hayli uzun. "Haksız, mesnetsiz ve gerçek dışı isnat ve değerlendirmelerle Sayın Akyürek'in kişilik haklarına saldırdığım"ı söylüyor açıklama..
Diyor ki, "Ergenekon yapılanmasına terör örgütü vasfının Akyürek tarafından verildiğini iddia etmişim.
Sayın avukat ve Sayın Akyürek..
Benim böyle bir iddiam yok. Bu iddia yargıya ait. Sabih Kanadoğlu için teknik takip, yani telefon dinleme isteyen Emniyet yazısında ne dediniz bilmem.. Ama internette bugün hâlâ var. Girer ve bakarsanız, istenen izni veren yargı kararında "Emniyet Genel Müdürlüğü'nce terör örgütü olarak nitelenen" ifadesinin aynen olduğunu görürsünüz.
Emniyet Genel Müdürlüğü böyle bir niteleme yaptıysa, kim yapar bunu?.. Beşiktaş karakolu memuru Mehmet mi, yoksa Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi başkanlığı mı?.
Beni değil, yargıyı düzeltin lütfen..
İkinci itiraz Akyürek'in Trabzon Emniyet Müdürlüğü zamanında yakaladığı Yasin Hayal'i ciddiye almadığı yolundaki satırlarım. "Gereken önem verilse, Hrant Dink belki de bugün hayatta olurdu" demiştim.
Gene uzun satırlarla bana hukuk dersleri veriliyor ve asılsız iddialarımın amacının Sayın Akyürek'i karalamak olduğu ileri sürülüyor.
Gene ayni durum. Bu iddiaların sahibi ben değilim.
İnternete Akyürek, Yasin Hayal, McDonald's yazın ve çıkanları okuyun.. Bugün değil, aylardır gazetelerde yazılıp çizilen ve tekzip edilmeyen şeyler bunlar.
İşte bir örnek..
"24 Ekim 2004 günü, Trabzonspor Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Çubukçu'nun kızı Ufuk'un McDonald's'ta yaş günü kutlaması yapılıyordu. Bu sırada elindeki paketi McDonald's önüne koyan bir şahıs hızla olay yerinden uzaklaktı. Patlamanın ardından çevredekiler kaçan şahsın peşinden koştular ama yakalayamadılar.
Trabzon Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek, "Patlama olayında bir örgüt bağlantısı olduğunu tahmin etmediklerini, bombanın amatörce yapılmış olduğunu" açıkladı. Oysa bombacıyı tanıyan bir kişi, aynı gün, Yasin Hayal'in adını Emniyet'e bildirmişti. Trabzon Emniyeti ancak iki gün sonra Yasin Hayal'in adını kamuoyuna açıkladı ve aynı gün Hayal, İstanbul'da yakalandı. Yasin Hayal 6 yıl 8 ay hapis ve 183 YTL para cezası çarptırıldı. McDonald's bombalamasının üzerinden iki buçuk yıl geçtikten sonra Dink Cinayeti nedeniyle gözaltına alınan Yasin Hayal, bombalama eylemi için Erhan Tuncel'in kendisine talimat verdiğini ve gözcülük yaptığını belirterek Ramazan Akyürek'i mahcup etti."
Peki Ya Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun Ramazan Akyürek hakkında açtığı soruşturmanın sebebi ne?.. Müfettişler neyin peşindeler?. Bir haftadan beri gazetelerin manşetlerinde Hrant Dink cinayeti ve Akyürek için neler yazıyor?..
Yani, ben hiçbir iddiada bulunmadım ve açık, her yerde bulunup okunan şeyleri bir araya getirdim. Hepsi bu..
Akyürek'in Emniyet'teki yükselmesinin eşinin aniden örtünmesine paralel olduğunu ben yazdım doğrudur. "Aslı yok" diyorlar. Bu konuda yanılmış olmak beni gerçekten mutlu eder ve büyük bir keyifle Sayın Akyürek'ten özür dilerim hiç merak etmesin.
Tam ikna olmam için iki soruma yanıt lütfederler mi?.
1- Bayan Akyürek ne zaman örtünmüştür?. O zaman Akyürek'in görevi neydi?.
2- Bugün ülkemizde kaç Emniyet Müdürü'nün eşi örtülüdür? Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı'nın bu sorunun yanıtını bilmemesi mümkün değil, kabul edersiniz.