kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Amerika'yı şaşırtan Recep Tayyip Erdoğan!..

Tansu Çiller o zaman daha Devlet Bakanı.. Başbakan Süleyman Demirel . Kızkardeşim Serpil de, Çiller'in nerdeyse çocukluk arkadaşlığından gelme yakını ve danışmanı. Birlikte Amerika'ya gitmişler.. Bir önemli yemek.. Yemekte Serpil bir Amerikalı bilim adamının yanına düşmüş.. Adam babası Robert Kolej Hocasıyken Türkiye'de büyümüş.. (Bu anıları geçmiş yıllarda iki kez okudunuz bu köşede..)
Hoca, Serpil'e, Amerika'nın hayallerini anlatıyor.. Sovyetler çökmüş.. Orta Asya Cumhuriyetlerine göz dikmiş Amerika.. Yaklaşmanın yolu Müslümanlık.. Hele de bu Müslüman ülke Türkiye olursa, tadından yenmez..
Ilımlı İslam bir Türkiye Cumhuriyeti, Amerikan emellerinin hem Ortadoğu'da, hem de Orta Asya'da lideri olur. Adriyatik'ten Çin ve Hint Denizi'ne, ABD dostu Türk ve Müslüman devletler.. Liderleri de Ilımlı İslam Türkiye Cumhuriyeti..
Profesör bunu anlatırken, Serpil gülüyor..
"Atatürk Türkiyesinde laiklik ibadet gibidir. Türkiye Ilımlı İslam Devleti olmaz ki.."
Gülüyor Amerikalı. "
10 sene.. 15 sene.. Dünya nasıl değişir, neler olur bilemezsin.. Türkiye de değişecektir, göreceksin.."
Yıllar sonra, Türkiye'yi kurtarmak üzere Amerika'nın yolladığı Kemal Derviş, DSP ve Ecevit'le birlikte koalisyonu da yıkıp, yeni umut kendi kurduğu(!) partiyi de piç gibi ortada bırakıp güya CHP'li olunca Serpil Ankara'dan aramıştı beni..
"Bana Ilımlı İslamı anlatan profesörü hatırladın mı ağbi?.. Bak meydan nasıl AKP'ye kaldı?. Şimdi kime oy vereceğiz" diyerek..
Sonunu biliyorsunuz..
Şimdi The New York Times Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail konusundaki sert tutumuna şaşmış.. Nasıl şaşmasın..
Sen adamı destekle.. Türkiye'nin tek lideri yap.. AB üyeliği için bastır. NATO'da ağırlık kazandır. Hatta Güvenlik Konseyi üyeliğine seçtir. Ortadoğu'da arabulucu rolüne soyundur. Sonra Recep Tayyip çıksın bir terör örgütü Hamas için "Hamas tamamen bize güveniyor" desin.. Olacak şey mi? Amerika buna şaşmaz mı?..
Hem de ABD, yaklaşan yerel seçimlerde Erdoğan ve AKP'nin yeni bir siyasal şov yapması için elinden geleni yaparken..
News Week alenen, resmen "Ey Türk Ulusu, oyunu AKP'ye ver" diyor, Amerika adına..
Niye versinmiş?..
Efendim Ergenekon çetesi ortalığı karıştırıp bir askeri darbenin ortamını hazırlıyormuş. Ergenekon kirli derin devletmiş. Bir de temiz derin devlet varmış. Laik elit.. Yani mesela "AKP laiklik karşıtı çalışmaların odağı haline gelmiştir" kararı veren 10 Anayasa Mahkemesi Yargıcı bu temiz derin devlet içinde.. Generaller bu tarafta.. Üniversiteler bu tarafta.. Kirli derin devlet, bunların ikiz kardeşi. Cinayet, suikast dahil illegal faaliyetler yürütüyorlar.
Şimdi soru şuymuş, News Week'e göre..
"Temiz derin devlet, kendi varlığını sürdürmek için, kirli derin devleti koruyacak mı?."
Yanıt yargının, askerlerin ve AKP'nin elindeymiş..
News Week hukuka güvenmiyor. Daha evvel de kirli derin devlete yardım etmişler çünkü, Şemdinli savcısını değiştirerek.. News Week, ya da ABD, 2007'de emuhtıra veren generallere de güvenmiyor.. O zaman geriye bir tek AKP kalıyor.
Hem kirli, hem temiz derin devleti ortadan kaldırmadan yana AKP'nin kaderini de Türk seçmeni belirleyecek. News Week diyor ki, Amerika adına "Ey Türk halkı, martta AKP'ye oy ver.."
Oysa New York Times Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail tutumundan şaşkın.. Hamas dostu Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerden daha da güçlü çıkarsa, kim tutar onu?..
Ne yapacak şimdi Amerika?..
Tesadüfe bakın.. Dünya Bankası'ndaki görevi temmuzda sona erecek Kemal Derviş, aniden istifa etmiş..
Haydaaa!...