kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İzmir'de çok sayıda adrese baskın

AA
Giriş Saati : 20.01.2009 11:49
Güncelleme : 20.01.2009 16:05
Yeni Haber
İzmir'in Buca ilçesinde, Belediye Başkanı Cemil Şeboy, belediye meclisi ve encümenin bazı üyeleri ile belediye görevlilerinin de aralarında bulunduğu 30'a yakın kişi, gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün talimatıyla harekete geçen İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, ''Arı Kovanı'' adıyla bir operasyon başlattı.

Polisin istihbarat çalışması ve teknik takibin ardından gözaltına alınan 30 civarındaki şüphelinin, ihalelere fesat karıştırmak ve rüşvet almakla suçlandıkları öğrenildi.Olayla ilgili soruşturma sürüyor.


Alınan bilgiye göre Buca Belediyesindeki bazı yolsuzluk iddiaları üzerine savcı Murat Gök'ün talimatıyla takip başlatan Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri, bir süre önce belediyedeki bazı evraka el koyarak incelemeye başladı.

Jandarma ekiplerinin bir süredir devam eden takibinin ardından sabah saatlerinde belirlenen adreslere ''Arı Kovanı'' kod adı verilen eşzamanlı operasyon düzenlendi. Polisin de destek verdiği operasyonlarda Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, bazı meclis üyeleri, bürokratlar, belediye çalışanları ve belediye ile iş yapan bazı müteahhitlerin de aralarında bulunduğu 30'u aşkın kişi gözaltına alındı.

Buca Belediyesinin önüne çok sayıda jandarma ve polis ekibi gelirken belediye binası içinde evrak incelemesinin devam ettiği öğrenildi.
Soruşturmanın sürdüğünü belirten yetkililer gözaltı sayısının artabileceğini kaydetti.

"ÖRGÜT KURMA DİYE BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL"

İzmir'in Buca ilçesinde, yolsuzluk iddiaları nedeniyle, jandarmanın polis desteğiyle gerçekleştirdiği ''Arı kovanı'' adlı operasyonda gözaltına alınan Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, ekiplerin yürüteceği evrak inceleme çalışması için jandarma nezaretinde belediye binasına getirildi.
Cemil Şeboy, bina girişinde gazetecilere yaptığı açıklamada, ''örgüt kurduğu için'' gözaltına alındığını öğrendiğini söyledi.

Bu iddianın doğru olmadığını savunan Şeboy, ''Örgüt kurduğum için gözaltına alındığımı öğrendim. 15 yıldır Buca'da belediye başkanlığı yapıyorum. Örgüt kurma diye bir durum söz konusu değil. Benim parayla pulla işim olmaz. Böyle bir şey yok'' dedi.

Şeboy, bir gazetecinin, operasyonunun siyasi olup olmadığı konusundaki görüşünü sorması üzerine ''Onu bilemiyorum, onu göreceğiz'' diye konuştu.

Havaalanına giderken gözaltına alındığı yönünde iddialar bulunduğunun belirtilmesi üzerine Cemil Şeboy, ''Havaalanına giderken değil, evimde gözaltına alındım'' cevabını verdi.

Şeboy, daha sonra jandarma nezaretinde belediye binasına girdi.
Ekiplerin belediye binasındaki incelemesi devam ediyor.
Bu arada gözaltına alınanlar arasında Bucaspor Kulübü Başkanı Şeref Üstündağ da bulunuyor.

Buca Belediyesindeki bazı yolsuzluk iddiaları üzerine savcı Murat Gök'ün talimatıyla takip başlatan Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri, bir süre önce belediyedeki bazı evraka el koyarak incelemeye başlamıştı.