kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Dink'i öldürten Ergenekon örgütü"

Recai KÖMÜR - SABAH
19.01.2009
Hrant Dink 2. ölüm yıldönümünde toprağa düştüğü yerde anıldı. Törende konuşan Halil Ergün, "Öldürülmesini engelleyemedik, özür diliyoruz" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
"Dink'i öldürten Ergenekon örgütü"
Suikasta kurban giden Hrant Dink, ölümünün ikinci yılında öldürüldüğü kurucusu ve genel yayın yönetmeni olduğu Agos gazetesi önünde binlerce kişinin katıldığı bir törenle anıldı. Gözyaşlarının sel gibi aktığı törende "Hrant için, adalet için" sloganları atıldı. Halaskargazi caddesindeki Agos gazetesi önünde düzenlenen anma töreni "Hrant'ın arkadaşları"nın gelmesiyle başladı. Saat 13.00'ten itibaren gazete binasının önünü dolduranlar, Dink'in öldürüldüğü yeri çiçeklerle süsleyip, mumlar yaktı.

3 DİLDE DÖVİZ TAŞINDI
ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, DTP İstanbul milletvekili Sebahat Tuncel, CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, CHP İstanbul milletvekili Çetin Soysal, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Ali Bayramoğlu ve Hasan Cemal'in aralarında bulunduğu çok sayıda gazeteci ile sanatçılar Leman Sam ve Mustafa Alabora'nın da aralarında bulunduğu kalabalık ellerinde Türkçe, Ermenice ve Kürtçe "Hrant için, adalet için" yazılı dövizler taşıdı. "Hrant'ın katili Ergenekon" sloganları atılan anma törenine Rakel Dink, kızları Delal ve Sera'yla geldi.

DÜDÜKLE SAYGI DURUŞU
Hain saldırının gerçekleştiği saat 15.00'te ise Dink ailesi ve alanı dolduran binler düdük eşliğinde saygı duruşunda bulundu. Acılı eş Rakel Dink'in konuşma yapmadığı anma töreninde sözü Halil Ergün aldı. "Bu topraklar her zaman ölümlerle beslendi" diyen Ergün, Dink'i kaybetmenin üzüntüsünü yüreğinde yaşadığını söyledi. Konuşması zaman zaman alkışlarla kesilen Halil Ergün "Hrant Dink'in öldürülmesini engelleyemediğimiz için Hrant'tan ve bu toprağın Ermenileri'nden özür diliyoruz" dedi. Dink için Malatya'da, doğduğu mahallede bulunan kilisenin önünde de bir anma töreni yapıldı. İnsan Hakları Derneği Malatya Şubesi önünde toplanan sivil toplum örgütlerine üye grup, Dink'in doğduğu Çavuşoğlu mahallesindeki Ermeni Kilisesi önüne dek yürüdü. Ellerinde meşaleler ve Dink'in posterini taşıyan grup, "Adalet istiyoruz", "Kürt, Türk, Ermeni, yaşasın halkların kardeşliği"' sloganları atarak geldiği kilise önünde karanfil bıraktı. Hrant Dink ayrıca çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından Ankara, Antalya, Diyarbakır, İzmir ve Mersin'de de anıldı.
Haberin fotoğrafları