kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
TEMSİLİ ANAHTAR VE MÜHÜR İ.Ü’de 28 yıl aradan sonra ilk kez rektör devir teslim töreni yapıldı. Eski rektör Parlak, halefi olan Söylet’e temsili anahtar verdi.

Rektör Söylet, görevi hocasından devraldı

Erdoğan YAPIK / SABAH
19.01.2009
İ.Ü'nün yeni rektörü Prof. Söylet, görevi eski hocası Prof. Parlak'tan törenle teslim aldı. Bu sırada öğrenciler de dışarıda protestoda bulundu..
stanbul Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Yunus Söylet, süresi dolan ve yaş haddinden emekli olan Prof. Dr. Mesut Parlak'tan görevi törenle devraldı. İ.Ü'de 28 yıl sonra gerçekleştirilen ilk rektörlük devir teslim töreni sıcak bir ortamda geçti. Prof. Dr. Parlak, İ.Ü'de uzun yıllardan beri ilk kez böyle bir tören yapıldığını anlatarak, "Artık bunlar olmalı. Türkiye Cumhuriyeti belli bir düzeye geldi. Yunus Söylet, 34 yıl önce benim öğrencimdi. Bu kutsal emaneti O'na devrettiğim için mutluyum" dedi. Prof. Dr. Yunus Söylet de hizmetlerinden dolayı Prof. Dr. Mesut Parlak'a teşekkür etti. Söylet, çok ağır bir yükü omuzlarına aldığının bilincinde olduğunu ifade ederek, Parlak'tan aldığı bayrağı daha ileriye taşımak için çaba harcayacağını ifade etti. Söylet ''Hocam, değerli ağabeyim, 34 yıldır tanıdığım, sevgiyle bağlı olduğum insan'' diye hitap ettiği Parlak'a bu medeni ve samimi devir teslim töreni için teşekkür ve minnetlerini sundu. Devir teslim töreninin ardından Mesut Parlak üniversitenin temsili anahtarını ve mührünü Rektör Prof. Dr. Söylet'e teslim edip, bir plaket verdi. Söylet de rektörlük binasının kapısına kadar uğurladığı Parlak'a İ.Ü kimlik kartı verdi. Rektörlük binasında dün devir teslim töreni yapılırken dışarıda da bir grup öğrenci hem eski hem de yeni rektörü protesto gösterisindeydi. Öğrenciler üzerinde "Hamdolsun bilimi de gömüyoruz" yazılı kartondan yapılmış siyah bir tabut taşıyıp, yüzlerine de eski ve yeni rektörün maskelerini takarak eylem yaptı.