kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Maydanoz yiyen genç kalıyor!

PROF. DR. MEHMET ÖZ
PROF. DR. MEHMET ÖZ
16.01.2009
Omlet ya da çorba gibi hafif yemekler tercih ettiğinizde; ekstra maydanoz, soğan ve kereviz katarak onları tatlandırın. Çünkü bu gıdalarda bulunan bazı maddeler, sağlığı güçlendiren yakıtlar gibidir. Örneğin 'flavonoid'ler; (Koyu renkli meyve ve sebzelerde bulunan, hücreleri koruyup güçlendiren bir madde) özellikle hastalıklara karşı savaşır ve iltihaplanmaya karşı vücudu korurlar.

ZARARLI MADDELER GİDER
Bu küçük ama çalışkan askerler, vücudunuzu güçlendirerek zararlı maddeleri idrar yoluyla atmanızı sağlar.
* Birçok meyve ve sebzede az miktarda da olsa 'flavonoid' bulunur. Kıvırcık lahana, pırasa, brokoli ve yaban mersinleri bu anlamda zengindir.
* Maydanoz, soğan ve kereviz hem 'flavonoid' zengini, hem de bulunması kolay ucuz sebzelerdir. Bu tür sebzeler besleyici özellikleri açısından zengin ama düşük kalorilidir. Bunlardan sıkça tükettiğinizde, vücudunuzun biyolojik yaşı da dört yaş gençleşir.
Haberin fotoğrafları