kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Kriz estetik dünyasını teğet geçecek!

DİDEM SEYMEN - SAĞLIK SERVİSİ
14.01.2009
Hayatımızın her alanını etkileyen ekonomik kriz estetik dünyasını vurmayacak! İşin uzmanlarına göre 2009, daha az maliyetli ve daha az işlemle yapılan estetik müdahalelerin yılı olacak. Lazerle yağ eritme ve akıllı meme protezleri ise yılın öne çıkanları..
ERKEKLERE EN ÇOK OKSİJEN TERAPİ YAPILACAK
Op. Dr. Emre Çiçek
Kadınların kabusu olan selüliti, artık son jenerasyon radyofrekans ile iki-üç seansta sıfırlayabiliyoruz. İğneyle yapılan fraksiyonel lazer sistemi yerine ise iğnesiz, çok özel aletlerle yapılabilen mezolifting ve kök hücre enjeksiyonları uygulanıyor. Yan etkisiz estetik akupunktur, aculift dediğimiz toparlama, sıkılaşma ve birkaç haftada etkisini gösteren en son moda radyofrekans ile yüz bölgesinde inanılmaz sonuçlar alıyoruz. Acısız, ağrısız, ameliyatsız burun estetiği de 2009'da çok talep görecek işlemlerden. En son tekniklerden biri olan 'Turkuaz peeling' de bu yıl çok moda olacak. Teknoloji 2009'da erkekleri de unutmuyor. Özel botoks-dolgu tekniklerinin yanı sıra cilt bakımları ve oksijen terapiler ile erkekler de ciltlerini yenileyecekler. Saç dökülmesinde kullandığımız ameliyatsız yöntemlerle de saç problemlerinden kurtulabilecekler.

DAHA AZ MALİYETLİ İŞLEMLER REVAÇTA
Op. Dr. Tuğrul Kihtir
2009'da ekonomik krizin etkisiyle daha az maliyetli, daha az işlemle yapılan yöntemlere başvurulacak. Burun, meme estetiği ile cilt lekeleri ve kırışıklıkların giderilmesi ön plana çıkacak. Estetikte nelerin moda olduğu ülkeden ülkeye değişiyor. Amerika'da en çok liposuction, meme estetiği ve yağ aldırma revaçta iken, ülkemizde burun estetiği ve meme estetiği ön planda. Ameliyatsız yöntemler; yüze dolgu maddeleriyle ve cilt altından germe yöntemleriyle uygulanan tedaviler. Ancak bu yöntemler orta yaşlılar için daha uygun. Bunlar ileri yaşlarda yetersiz kalıyor. Ekonomik kriz ve mevsimin uygun olması nedeniyle, estetik ameliyat olmayı arzulayan insanlar, bu dönemde daha uygun fiyatlarla tedavi oluyorlar.

DAMLA PROTEZ MODASI BAŞLADI
Op. Dr. Barış Çakır
Hastalarımın büyük çoğunluğu bana "Lütfen ameliyat olduğum belli olmasın" talebiyle geliyor. Eski küçük burun sevdası sonlanmış durumda, artık insanlar doğal burunlara yöneldi. Meme büyütmede ise yuvarlak protezler yerine damla protezler kullanılıyor. Damla protezler konusunda ilk etapta insanlarda bir tedirginlik oldu. Ancak son derece doğal ve güzel görünüyor. Protez yerleştirmede kas altı ya da kas üstü kullanılıyor. Kas zarı altı ameliyatı zor ama sonuç çok doğal oluyor. Kas altı yönteminin avantajı ise silikonu iyi örtmesi. 5 yıl içinde bu ameliyatlar daha çok yaygınlaşacak.

2.5 SAATTE YEPYENİ BİR CİLDE KAVUŞTURUYORUZ
Prof. Dr. Erol Kışlaoğlu
2009'un teması gençleşmek ve güzelleşmek olacak. Ancak 2009 yılında, gençleşmek ve güzelleşmek için doğal yollar tercih edilecek. Bu yıl; fazla kilolardan kurtulma, yüz gençleştirme, liposuction, kol ve karın gerdirme ile meme ameliyatları revaçta. Bunların yanı sıra; yüze kişinin kendi yağıyla yapılan dolgular, içinde kök hücre bulunduğu için, 2009'da daha fazla ön plana çıkacak. Burun, liposuction ve meme ameliyatları zaten her zaman tercih ediliyor. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da en çok yaptırılacaklar arasında dolgu var. Yüz gerdirmede 'macslift' denen bir uygulama var. İki buçuk saat içerisinde yüz yenileniyor, gençleşiyor. Bu operasyon sonrasında bir hafta içerisinde, kişi günlük yaşamına dönüyor. Bu, son dönemde en çok uyguladığımız yöntemler arasında birinci sırada geliyor. Bu yıl ülkemizde kriz olsa bile kadınlar güzelliklerinden vazgeçmiyorlar. Öncelikli tarcihleri ise lazerli yöntemler.

HASTAYA DOKUNMADAN AMELİYAT YAPILACAK

Op. Dr. Hüseyin Güner
Yeni lazerler ve yeni dolgular gündemde... 2009'da yüz gerdirme, yağ aldırma ameliyatları tarih olacak. Yerine lazer teknolojisi kullanılacak. Daha uzun vadede botoks gelecek. Ameliyatsız yöntemler revaçta olacak. Estetik uygulamalarda özellikle epilasyonda; ultrasonik epilasyon kullanılacak, insanlar beyaz tüylerinden kurtulacaklar. Bence en çok tercih edilecek operasyonlar; lazerle yüz gençleştirme, yağ eritmenin yanı sıra yüz ve vücut dolguları olacak. Dışarıdan uygulanan lazerlerle ise vücut şekillendirme, yağ eritme, meme dikleştirme ve kırışıklık giderme tedavileri yapılacak. Bunların en önemli özelliği ise hastaya hiç dokunulmadan yapılacak olmaları. Hastaların iyileşme ve sosyal hayattan geri kalma süreleri azalacak, kalıcı izler oluşmayacak.

LAZERLE PIRIL PIRIL CİLTLER
Op. Dr. Osman Şenel
2009 estetik modası; sağlıklı, genç, doğal bir yüz. Doğal görüntüyü kazandırabilmek biz cerrahlar için son derece önemli. Doğal görüntüyü yaklaşık biriki senedir çok iyi yakalıyoruz ve güzel sonuçlar alıyoruz. 2009'da çok kilolu olmayan kadınlara lazer ve liposuction yöntemlerini öneriyorum. En çok tercih edilenler; genç kuşakta burun ameliyatı ve göğüs büyütme, orta kuşakta liposuction, göğüs büyütme, göz kapağı ameliyatları, ileri yaşlarda ise cilt gençleştirme ve kırışıkları azaltma. Özellikle lazer ve liposuction yöntemleriyle pırıl pırıl ve sağlıklı ciltlere kavuşmak mümkün. Ameliyatlı ve ameliyatsız tekniklerin lazerle birleşmesi sonucunda, gün geçtikçe çok güzel sonuçlar alıyoruz.